Necmi İNCE: Bursa İl Başkanlığına Bende Varım Dedi

AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın 10 Ocak 2015’te gerçekleşecek olağan kongresi için ilk resmi adaylık açıklaması Necmi İnce’den geldi. İnce, görev verilmesi durumunda Bursa için çalışacaklarını belirtti.

Yerel seçimde mevcut AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için görevinden istifa etmesi ile Cemalettin Torun, Genel Merkez tarafından bu göreve atanmıştı. 2015 genel seçimi öncesinde ilçe kongrelerini gerçekleştiren AK Parti Bursa İl teşkilatında gözler 10 Ocak’ta yapılacak il kongresine çevrildi. İl başkanlığı için gazeteci Necmi İnce, resmen adaylığını kamuoyuna açıkladı. Gazeteci İnce, Bursa’nın sorunlarından çözüm yollarına, siyasi geçmişinden, neden aday olduğuna kadar birçok soruya açık yüreklilikle yanıt verdi.

Erkan Karaoğlu: Öncelikle hayırlı olsun. Bu adaylık kararını almanızda neyin etkisi oldu?

Necmi İnce: Adaylığım, teşkilattan ve diğer partili arkadaşlarımız ile gerçekleştirdiğimiz istişareler sonucunda ortaya çıktı. Aslına bakarsanız böyle bir düşünce içerisinde değilim. Fakat şunun altını çizmeliyim ki bu adaylık şartlı bir adaylıktır. Mevcut başkan Cemalettin Torun’un parti genel merkezi tarafından aday gösterilmesi durumunda kesinlikle adaylık girişimimiz olmayacaktır. Bunun altını çizmek istiyorum.

E.K.: Siyasetle nasıl tanıştınız?

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara yönetiminde gençlik kollarında siyasete başladım. Sonrasında AK Parti İl Gençlik Kolları Ahmet Kılıç Başkanlığındaki yönetimde görev aldım. 2010 yılında Yıldırım İlçe Başkanlığı’na atanan Necmi Akosman yönetiminde İlçe Başkan yardımcılığı görevinde bulundum. 2011 yılında ise genel seçimde AK Parti’den milletvekili aday adayı olarak Bursalıların karşısına çıktım. Bu çalışmalarda teşkilatın gençlik kolları, kadın kolları, ilçe yönetimleri ve il yönetimi ile ilgili birçok kişi ile halen bağlarımın devam ettiğini ve istişareler halinde olduğumuzu da belirtmek isterim.

E. K.: Çok genç yaşta böyle bir göreve talip olduğunu. Bununla ilgili nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?

N.İ.: Tabi ki Bursa siyasetinde özellikle AK Parti’de önemli kişiler hizmet etmiştir. Sonuçta AK Parti kurumsallığını ispat etmiş, vizyonu olan bir parti olarak yoluna devam etmektedir. AK Parti’nin vizyonu çerçevesinde 2023, 2051 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirmesi için asıl geleceği dair sahipleri gençler olacaktır. Tam da bu noktada AK Parti’nin kurucu lideri seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 yaşında partisinde İstanbul İl Başkanı seçildiğini hatırlatmama gerek yok sanırım… Bizim partimiz zaten seçilme yaşını 25’e çekerek gençlere verdiği önemi gözler önüne sermiştir. Bu yüzden genç yaşta adaylığım parti içinde büyük karşılık buldu. Öte yandan 2011 seçimlerinde milletvekili aday adaylığım ile yine en genç aday unvanını da kazanmış biriyim… 

E.K.: Aday gösterilip seçilmeniz durumunda nasıl hareket edeceksiniz?

Seçilmem durumunda en genç il başkanı olarak teşkilatlar ile bütünleşip yerel yönetimlerle kucaklaşıp, basınla kuracağımız iyi ilişkiler ile tüm Bursa ile istişare içinde olacağız. Tabi ki genç yaşta basın sektöründe yıllarca emek veren basın işçisi olarak da Bursa’nın dününü bugünü ve yarınının dizaynında artı ve eksilerini iyi bilen birisiyim. Bu bilgi ve birikimimizle şayet aday olur ve kazanırsak layığı ile yapacağıma inanıyorum. Sonuç itibariyle bizler Bursa’yı hedeflerine ulaştırmak için başta Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ve Bursa’nın bir değeri olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de katkıları ile teşkilatlarla birlikte hizmet edeceğiz.

E.K.: Peki sizce Bursa’nın öncelik sorunları nelerdir?

Zaten mevcut il yönetiminin Bursa için birçok projesi mevcutta yer alıyor. Mesela havalimanı çalışması hızlandırılmalıdır. Yenişehir başta olmak üzere adımların atılması ve sonrasında 2023 perspektifinde de şehrin batı kısmına biran önce yeni bir hava limanı projesi başlatılmalıdır. Bursa için olmazsa olmaz bir diğer konu ise trafik… Kent içi ulaşımda hafif raylı sistemler ile rahatlatılmaya çalışılan trafiğe yeni çözümler getirilmeli. Yeni çevre yollarını hazırlamak ve trafiğe nefes aldırmak gerekir. Üçüncü bir konu ise mega lojistik köy projesinin biran önce hayata geçirilmesidir. Bu proje hava, deniz ve hızlı trene yakın bir yerde yapılarak başta organize sanayi bölgesindeki gümrük bölge müdürlüğündeki işlemleri şehir merkezinden çıkarılmalı. Böylelikle ağır tonajlı ve diğer kamyonları kent içi trafiğinden çıkarmış olacağız. Tabi ki es geçilmeyecek bir başka konu ise kentsel dönüşüm… Dönüşüm Bursa’da kentin dokusuna, tarihine sosyoekonomik yapısına uygun bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Bununla ilgili vatandaşlarımızın destekleri ve görüşleri alınmalıdır. Belediyelerinde ortak noktada adımlar atılması için biran önce uygulamalar başlamalıdır. Şehrin yapı stoğu iyice incelenmeli ve en uygun olan projelerin hayata geçirilmesi gerekir. Dönüşümün geç başlamasından ötürü birçok vatandaşımız sıkıntı çektiğini biliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan iken Bursa’da söylediği gibi Osmanlı motifleri ile Bursa’’yı yeniden dizayn etmeliyiz. Kat yüksekliğini de en fazla 6 kat olarak belirlemeliyiz. Ve yaşanabilir bir Bursa’ya biran önce ulaşmalıyız.   Son olarak da Bursa ile ilgili yapılacak her projede başta Bursa teşkilatlarına ve halkın bilgisi ve oluru alınarak kararlar verilecektir. Kentlilerin istemediği hiçbir projenin tarafı olmayacağımızın garantisini verebilirim.

E.K.: Son olarak okurlarımıza söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

En başta da söylediğim gibi ben Bursa adına çalışmak için bu yola çıktım. Genel merkez nasıl bir takdir gösterir bilemem ama bize görev verilmesi durumunda elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yeniden hatırlatıyorum. Eğer mevcut başkan Cemalettin Torun genel merkez tarafından aday gösterilirse kesinlik başka bir liste, oluşum işine girmem. Ama torun aday olmazsa o kongrede bende adayım…

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0