​YKS’ye gerçek hazırlık

Bursa Sınav Koleji, öğrencilerini yaklaşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) yoğun bir tempo ile hazırlarken, bu yıl ilk kez uygulanacak sınav sistemine adapte olmaları için de çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda, öğrenciler gerçek ortamda deneme sınavı deneyimi yaşadılar.

​YKS’ye gerçek hazırlık
banner98
 Bursa Sınav Koleji öğrencileri, değişen üniversiteye giriş sınavı YKS’ye yönelik akademik çalışmalarını hız kesmeden sürdürürken, ‘Gerçek sınav, gerçek mekan’ parolasıyla gerçekleştirilen deneme sınavında yeni sınav sistemini birebir uygulayarak yaşama imkânı buldular.

Bursa Sınav Koleji Doğu Kampüsü öğretmenleri tarafından hazırlanan deneme sınavı, Bursa Teknik Üniversitesi’nde yapıldı. Öğrenciler, gerçeğine uygun olarak belgeleri kontrol edilerek, üstleri aranarak sınav salonuna alındı. Öğrencilerin değişen sınav sistemine daha rahat adapte olması ve stres kontrolü sağlaması amacıyla düzenlenen denemeye 100’ün üzerinde öğrenci katıldı.

‘ÖĞRENCİLERİMİZ DENEYİM KAZANDI’

Bursa Sınav Koleji Doğu Kampüsü Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Hüseyin Çiğdem, üniversiteye giriş sınavında yaşanan değişikliğin öğrencilerin yaşadığı stresi üst seviyeye çıkardığını belirterek, “Öğrencilerimizin sınav öncesi yaşadığı heyecana bir de sistem değişikliği eklenince böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Bu deneme sınavı sayesinde öğrencilerimiz hem yeni sınav sistemine uygun soruları gördü hem de sınav ile ilgili yaşadıkları kaygı seviyesi belli bir dengeye ulaştı. Ayrıca, bu deneme sayesinde öğrencilerimiz gerçek sınavda neler yapmaları ve yapmamaları konusunda bilgi sahibi oldu ve deneyim kazandı” dedi. ​
Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2018, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0