YILDIRIM’DA ORTADOĞU VE AFRİN’İN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin katılımıyla, moderatörlüğü Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş tarafından yapılan, SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin Duran ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Abdullah Ağar’ın konuk olduğu ‘Memleket Meselesi’ programında, Ortadoğu ve Afrin’in geleceği değerlendirildi.

YILDIRIM’DA ORTADOĞU VE AFRİN’İN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI
banner98

Gündemin nabzını tutan ve tarihin gizli kalmış yönlerinin gün yüzüne çıkarıldığı etkinliklerle ilçe sakinlerinin sosyal yaşamına kazanımlar katan Yıldırım Belediyesi, önemli konuklarıyla güncel olaylara yeni soluk getiren programlara imza atıyor. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin ev sahipliğinde düzenlenen programa, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Önder, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, AK Parti Yıldırım İlçe Başkan Vekili Servet Kaynar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda ilçe sakini katıldı. Barış Manço Kültür Merkezi’nde önemli konukların katılımıyla gerçekleştirilen ‘Memleket Meselesi’ programında, Türkiye’nin sınır güvenli sağlama ve terörle mücadele kapsamında yürüttüğü Zeytin Dalı Operasyonu ile Ortadoğu ve Afrin’in geleceği ele alındı. Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş’in moderatörlüğünde düzenlenen programda, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin Duran ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Abdullah Ağar, Türkiye’nin yanı başında gelişen olaylar karşısında göstermesi gereken refleksleri ve Afrin’in geleceğini derin analizlerle ortaya koyarak Yıldırımlılarla paylaştılar.

 

‘BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ  GÜÇLÜ TUTMALIYIZ’

 

Türkiye üzerinde bir takım hain senaryolar çizen ve bunları uygulamaya çalışan güçlerle topyekun bir mücadele içerisinde olunduğunu vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bu felaket senaryolarını hazırlayanlara karşı, yetkin şahsiyetlerin katıldığı programlarla memleket meselelerimizi hemşehrilerimize aktarıyoruz. Zeytin Dalı Harekatı’nın ikinci aynı doldururken hepimiz bu konuya bir beka meselesi olarak bakıyoruz. Orada şehit olan güvenlik güçlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar bizim ebedi teminatlarımız, onlar bizim kahramanlarımız. Ateş düşen yüreklere, acılı ailelerine sabır ve metanet, gazilerimize şifa diliyorum. Bu hain planlara karşı mutlaka birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi çok daha güçlü tutmamız gereken zaman dilimlerinden geçiyoruz” dedi.

 

‘KENDİNİ SINIRLAMAYAN BİR LİDERE SAHİBİZ’

 

Güçlü bir tarihi geçmişi olan, asırlarca birçok millete adalet götüren bir medeniyetin temsilcileri olarak, yaşanan olayların yalnızca mevcut zaman dilimiyle değerlendirmeden en ince ayrıntısına kadar irdelenmesi gerektiğini hatırlatan Başkan Edebali, “Çünkü biz yalnızca yaşadığı zaman dilimiyle sınırlı bir toplum değiliz ve kendinin sınırlı tutmayan, geleceği inşa eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere sahibiz. Bizler de ülkemiz üzerinde tasarlanan hain planlara karşı mutlaka olup biteni iyi tahlil etmeli, iyi analiz etmeli ve geleceği iyi okumalıyız. Rutin belediyecilik hizmetlerimizin yanında sosyal ve kültürel çalışmalarımızla insanlarımızın çok daha sağlıklı ve doğru bilgileri, doğru insanlardan almaları için memleket meselelerimizi masaya yatırıyoruz” diye konuştu.

 

‘UZUN BİR SÜREÇ BEKLİYOR’

 

Gerçekleştirdiği programlar gereği sınır bölgesinde sıkça bulunarak yaptığı gözlemlerini aktaran Veyis Ateş, “Bir konuğumla Cerablus’ta bulundum. Orada bir tane doktoru olan sağlık ocağı vardı. Şimdi orada Türkiye Cumhuriyeti Devlet Hastanesi, Türkiye Cumhuriyeti İlkokulu gibi tabelalarla karşılaşıyorsunuz. Sokakta bizlerin Türk olduğunu anlayanlar, küçükten yetişkine bize ‘Buradan gitmeyeceksiniz değil mi?’ diyerek yaklaştı. Çünkü o hastaneye Afrin’den de, diğer şehirlerde de insanlar geliyor. En modern tıbbi cihazlar, yetkin doktorlar hizmet veriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın da aktardıkları gibi biz, işgale gitmedik. Yaşam koşullarını insana yakışır hale getirdikten sonra bölgeden ayrılacağız. Mazlumların mağduriyeti yalnızca yeme içmeyle değil, yeniden inşa sürecinin tamamlanmasıyla, her şeyin normale dönmesiyle giderilecek. Ancak tüm bunların gerçekleşmesi için bizleri uzun bir süreç bekliyor” ifadelerini kullandı.

 

‘TÜRKİYE, OYUNLARI BOZMAK İÇİN BÖLGEDE’

 

Türkiye’nin sınır güvenliği sağlamak ve sınırlarında kurulmak istenen terör devletini engellemek için Suriye’de bulunmasının oldukça doğal olduğunu işaret eden SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin Duran, “Suriye’deki meselelere biraz geç de kalarak artık askeri gücümüzle müdahil olduk. Türkiye başta terör olmak üzere yaklaşık 7 yıldır Suriye kaynaklı olaylar yaşamak durumunda kalıyor. Dolayısıyla Türkiye’nin, Suriye’de olması kadar doğal bir şey yok. ‘Türkiye’nin Suriye’de ne işi var?’ diyenlere, Rusya’nın ne işi var, İran’ın ne işi var, Amerika’nın ne işi var diye bilirsiniz. Türkiye hem kendi sınırlarını korumak, hem de kendi sınırlarında kurulmak istenen terör devletini tasfiye etmek, güvenliğini sağlamak ve tabi ki Suriye’de kurulan oyunları bozmak için bölgede” ifadelerini kullandı.

 

‘MEHMETÇİĞİN BAŞARISI MUAZZAM’

 

Yaşanan çok şiddetli çatışmalar neticesinde Zeytin Dalı Harekatı’nın başından beri en fazla meskun mahallin ele geçirilmiş olduğu günün geride bırakıldığını söyleyen Güvenlik Politikaları Uzmanı Abdullah Ağar, “20 civarında köy ya da köy altı yerleşke bugün evlatlarımızın ve evlatlarımızla birlikte hareket eden dost ordu Özgür Suriye Ordusu’nun gayretleri ve çabalarıyla canlarını ortaya koyarak can alma aşkları ile beraber bu milletin etkisi altına girmiştir. Artık çok yakından görmeye başladığımız ve bölgenin kalbi olan Afrin ilçesi de ümit ederim en kısa zamanda temizlenir ve harekatımızın sembolü olarak ele geçirilmiş olacaktır. Şimdi bu denli tahkimatın yoğun olduğu birçok metodun kullanıldığı, kamu diplomasisiyle psikolojik harekatla ilgili çok yoğun bir baskının oluştuğu bir atmosferde açıkçası Mehmetçiğin ortaya koyduğu başarı muazzam. Bunu birilerinin eleştirmesi mühim değil. Harp tarihini bilenler yapılan harekata gıpta ile bakıyor” diye konuştu.

 

‘VURUP GEÇİYORUZ, GÖME GÖME GELİYORUZ’

 

Afrin Harekatı’nda, Cinderes’de bölüğünün başında olan bir komutanın kendisine gönderdiği mesajı da ileten Ağar, ”Komutanımız mesajında ’Sahadan biri olarak benim ve bölüğümün adına söyleyeyim ki kararlılığımızdan en ufak bir adım dahi geri atmayacağız. İsterlerse tüm dünya bayraklarını assınlar, biz bu oyunu bozacağız. Hesap gününü beklesin hainler, en şiddetli şekilde cezalandıracağız. Halkımız bizden desteklerini ve dualarını eksik etmesin. Bu başarı tüm şehit ailelerine ve yüce Türk milletine armağan olsun. Vurup geçiyoruz göme göme geliyoruz.’ diyerek moral ve motivaston olarak ne kadar üst seviyede olduklarını gösteriyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2018, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0