Yıldırım'da Çocuk Spor Şenliği

Çocuklara ve gençlere yönelik yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Rekabetçi bir dünyada çocuklarımızın daha iyi yetişmelerini, en iyi eğitimi almalarını sağlamak çok önemli” dedi.

Yıldırım'da Çocuk Spor Şenliği
banner98
 Yıldırım Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve Yunus Emre Spor Kompleksi’nde açılışı yapıldı. 9. Yıldırım Olimpik Çocuk Şenliği’ne Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Yıldırım Belediyespor Kulübü Başkanı İlhami Aydın, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. 41 okuldan 968 öğrencinin yer aldığı şenliğin açılışında bir konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda okumaları sağlamak yerel yönetimlerin görevidir. Rekabetçi bir dünyada çocuklarımızın daha iyi yetişmelerini, en iyi eğitimi almalarını sağlamak çok önemli. Biz de bu konuya azami hassasiyet gösteriyoruz” diye konuştu.
Eğitim konusunun bir ülkenin geleceğe sağlıkla yürümesi için büyük önem arz ettiğini belirten Edebali, “Geleceğin yöneticileri olan çocuklarımızın sportif anlamda da gelişmelerini arzu ediyoruz. Bu şenlik de bu olguya katkı koyacak. Birlik, beraberlik ve dayanışmaya katkı koyacak” şeklinde konuştu.
Sporun bedensel ve ruhsal anlamda birçok kazanımı olduğunu dile getiren Edebali, “Aynı zamanda spor yapan çocuklarımızın spor ahlakı da gelişir. Bu da çocuklarımız için kalıcı bir güç olur. Bu unsurlara katkı koyan şenliğimizi önümüzdeki yıllarda da devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.
Çalışmalarına şekil verirken çocukların, gençlerin ve kadınlar en önemli hedef kitleleri olduğunu vurgulayan Edebali, “Her hizmetimizde bu unsurlar aklımızdadır. Bu noktada da çocuklarımızın daha iyi olanaklarda spor yapabilmesi için Türkiye’nin 2. büyük spor kompleksini ilçemize kazandıracağız. Futbol sahaları, tenis kortları, yüzme havuzları, sosyal tesisler gibi birçok unsuru bünyesinde barındıracak olan spor kompleksimiz ilçemize büyük bir artı katacak. Amatör spora da yatırımlar yapıyoruz. 3 bin sporcumuza spor malzemesi dağıttık. Yıldırım Belediyespor bünyesinde 20’ye yakın branşta çalışmalarımız var. Önümüzdeki günlerde liseler arası futbol turnuvasını da hayata geçireceğiz” diye konuştu.
Yıldırımlı çocuklara Star Park müjdesi de veren Başkan Edebali, “Cazibe Merkezimiz içinde yer alacak olan Star Park’ın yapımı hızla devam ediyor. 23 Nisan’da bir kısmı hizmete girecek. Artık Yıldırımlı çocukların da bir Star Park’ı olacak” diyerek sözlerini tamamladı.
Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ise, “23 Nisan haftasında düzenlenen bu şenlik çok anlamlı. 9 farklı kategoride müsabakalar gerçekleşecek. Kazananlar olacağı gibi kaybedenler de olacak, ama asıl önemli olan bu şenlik ilçe sakinlerinin birlik ve beraberliğine katkı koyacak” dedi.
Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2015, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0