Yıldırımda çevre seferberliği

Çevreyi korumak adına önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım, çevresini güzelleştiren bir ilçe olacak” dedi.

Yıldırımda çevre seferberliği
banner98
 Çevre Koruma Haftası dolayısıyla bu alanda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü marifetiyle ilçede önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini söyledi. Özellikle geri dönüşüm ve atıklar konusunda hassas olduklarını vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Mayıs ayı içinde 300 ton ambalaj atığı, 950 kilogram bitkisel atık yağ ve 10 kilogram atık pil topladık. Bu çalışmalar ile hem geri dönüşüm konusunda adım attık hem de çevremize zarar verebilecek atıkları imha etmiş olduk” diye konuştu.
Mayıs ayı içerisinde ilçenin farklı noktalarında çevre konusunda bilgilendirmelerin de yapıldığını vurgulayan Başkan Edebali, “Yaklaşık 2 bin 200 hemşehrimize ulaşarak çevre konusunda bilgilendirdik. Bilgilendirme faaliyetlerimizi önümüzdeki dönemlerde de sürdürerek Yıldırım’da toplumsal bir bilinç oluşturmayı hedefliyoruz. Ülke olarak kaynaklarımıza sahip çıkmanın, israfı önlemenin yolu çevremizi korumaktan geçiyor. Bu anlamda örnek teşkil etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2015, 17:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0