YILDIRIM’A YATIRIM YAĞMURU

Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi’ne bağlı yeni kalp damar merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.

YILDIRIM’A YATIRIM YAĞMURU
banner98

300 yataklı olarak inşa edilen dev kalp damar merkezinin açılış törenine Ak Parti Bursa Milletvekilleri Efkan Ala, Zekeriya Birkan, Muhammet Müfit Aydın, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Ak Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, “Sağlık alanında koyduğumuz başarı dünya çapında bir başarıdır. Bugün sağlıkta Türkiye’nin örnek alabileceği herhangi bir ülke yoktur. Türkiye’de bu başarının nasıl elde edildiğine dair dünya bankası emeği geçenleri çağırıp, başka ülkelerde konferans verdirmektedir. Amerika’da bazı üniversiteler bazı bakanlarımızı çağırarak bu başarının sırrını anlatmalarını istemektedir. Şunu da belirtmeliyim ki bu başarıda siyasi istikrar ortamının yanında sağlık çalışanlarının da büyük payı vardır” dedi.

Türkiye’nin son 16 yılda toplumsal kalkınmaya yönelik birçok hamle gerçekleştirdiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise, “Bu hamlelerden en önemlisi ve en iftihar ettiğimiz de sağlık alanıdır. Merkezi hükümetimizin büyük bütçelerle bugün gerçekleştirdiği şehir hastaneleri gerçekten çağı yakalayan eserlerdir. Yerel yönetim olarak biz de sağlığı önemsiyoruz ve birçok kurumla birçok proje ortaya koyuyoruz. Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte 4 yılda 19. aile sağlığı merkezimizi açtık.  Artık insanlarımıza çok daha nitelikli alanlarda hizmet veriliyor” şeklinde konuştu.

Güney Marmara’yı Sırtlayacak

Hizmete giren merkezin bölgenin en büyük kalp damar hastalıkları merkezlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, “Eski yüksek ihtisas hastanesinin yerine inşa edilen merkezimiz, yoğun bakımlarla birlikte 300 yatak kapasitesine sahiptir. Güney Marmara’nın kardiyovasküler cerrahide bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dizayn edilmiş ve son teknolojiyle donatılmıştır. İçerisinde 75 yoğun bakım yatağının bulunduğu merkezimiz, yaklaşık 6 milyon hinterlandı olan bölgenin tek kalp damar hastanesidir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesim törenine geçildi. Protokol heyetinin hayırlı olması temennisiyle kestiği kurdele ile merkez hizmete girdi.

Sağlıklı Hayat Merkezi Yolda

Yıldırım’da gerçekleşen bir diğer programda ise Yıldırım Sağlık Hayat Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve 112 Acil Sağlık İstasyonunu bir arada barındıran binanın temel atma töreni gerçekleştirildi. 27 bin 176 metrekare arsa alanı ve 4 bin 149 metrekare kapalı alana sahip olacak sağlık kompleksinde 17 poliklinik odası, 3 eğitim salonu, 2 adet 112 Acil Sağlık istasyonu ayrıca ilçe sağlık müdürlüğü ofisleri bulunacak. 7 milyon 472 bin Türk Lirası’na ihale edilen binanın 10 içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2018, 22:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0