banner102

YILDIRIM YARDIMLAŞARAK GÜÇLENİYOR

Sosyal belediyecilik çalışmalarının üst seviyede gerçekleştiği dayanışma şehri Yıldırım’da, sosyal projeler ile ihtiyaç sahiplerinin yüzleri gülüyor. Dayanışma ve paylaşımı esas alan sosyal hizmetleriyle fark oluşturan Yıldırım Belediyesi, ilçe sakinlerine destek olurken, ihtiyaç sahipleriyle maddi durumu iyi olanlar arasında gönül köprüsü kurulmasına öncülük ederek örnek uygulamalar gerçekleştiriyor. Hayata geçirdiği ‘Yıldırım Sosyal Kart’ uygulamasıyla binlerce ailenin yüzünü güldüren Yıldırım Belediyesi, 2014 yılının mart ayından bugüne kadar anlaşmalı market zincirlerinde geçerli olan 69 bin 649 adet 'Yıldırım Sosyal Kart'ı ilçe sakinlerine teslim ederek mutfak alışverişlerine destek sağladı. Yıldırım Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne yapılan müracaatlarının değerlendirilmesi sonucunda tespit edilen ihtiyaç sahipleri, teslim aldığı kart ile alışverişte dilediği gıda ürünü alabiliyor.

YILDIRIM YARDIMLAŞARAK GÜÇLENİYOR

MUTLULUK ELDEN ELE YAYILIYOR

Yıldırım Belediyesi tarafından ‘Yıldırım’da Hayat Paylaşımla Güzel’ sloganıyla hizmetlerini sürdüren Paylaşım Atölyesi’nde de, gönüllü bağışçıların eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılarak mutluluk elden ele yayılıyor. Paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yansıdığı Yıldırım’da proje kapsamında mağaza konforunda hizmet veren Paylaşım Atölyesi’nde, 4 bin 503’ü Kurban ve Ramazan bayramları öncesi olmak üzere 13 bin 209 kişiye giysi desteği sağlanırken, bin 215 ev eşyası da ihtiyaç sahiplerine Yıldırımlı hemşehrileri tarafından ulaştırıldı. Bu yardımlaşma projesinde gönüllü bağışçılar ile ihtiyaç sahiplerinin kimlikleri gizli tutularak kalplerin kırılmasının da önüne geçiliyor.

HİZMETLER HAKKANİYETLE ULAŞIYOR

Yıldırım’ın bir dayanışma şehri olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Yıldırım’da insanlar arasındaki komşuluk başta olmak üzere samimi ilişkilerin gözetildiği bir toplum yapısına sahibiz. Bizler de Yıldırım’da sosyal belediyecilik hizmetlerimizi, insanlarımıza hakkaniyetle ulaşmayı amaçladığımız bir çalışma alanı olarak görüyoruz. İhtiyaç sahiplerini beklemeden Sosyal Yardım Hizmetleri Müdürlüğümüzdeki çalışma arkadaşlarımızla kendilerine ulaşıyoruz. Yardım konusu insanların ihtiyaçlarını giderme hususunda hassas olunması gereken bir çalışma yapmayı gerektiriyor. Ayrıca adaletli olma ve ihtiyacı olanların hakkını savunma hususunda tespit edilen ya da başvuru yapan hemşehrilerimizin gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadığı hakkında tahkikat gerçekleştiriyoruz. İnançlarımız ve değerlerimizden, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın duygularını zedelemeden yardımlaşma yapılmasını öğrendik. Veren elin alan elden üstün olduğunu söylerken, sağ elin verdiğini sol elin de görmemesi gerektiğini vurguluyoruz. Dayanışma ruhuyla gönül köprülerini kuracak yardımlaşmayı gerçekleştiriyoruz. Bir taraftan insanlarımızın eksiklerini gidermeye çalışırken, diğer taraftan da toplumdaki dayanışma ve kardeşlik duygusunu pekiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0