YILDIRIM ORTAK AKLIN IŞIĞINDA YÖNETİLİYOR

Yıldırım Belediyesi ile Yıldırım Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Genişletilmiş Muhtarlar Toplantısı’nda ilçedeki sorunların çözümü ve hizmetlerin vatandaşa daha hızlı ulaşması için yapılması gereken iş birliği hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

YILDIRIM ORTAK AKLIN IŞIĞINDA YÖNETİLİYOR
banner98
 Yıldırım’ın idaresinde ortak aklı ilke edinen, katılımcı yönetim stratejisi ile belediyecilik hizmetlerine yenilikçi bir yaklaşım getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, il ve ilçede kamusal hizmet veren kurum temsilcilerinin buluştuğu ‘Genişletilmiş Muhtarlar Toplantısı’nda 69 mahalle muhtarı ve bürokratlarla bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’ndeki Yıldırım Han Konferans ve Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, BURULAŞ Genel Müdürü Kürşat Çapar, Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Alkan, Otobüs İşletmeleri Müdürü Mehmet Özlimşekler, Kalite Müdürü Aysun Durna, BUSKİ Kanalizasyon Bakım Onarım Şube Müdürü Sincar Işık, BUSKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı Doğu Bölgesi Kanalizasyon Yapım Şube Müdürü Kaya Gülsay, BUSKİ İçme Suyu Dairesi Başkanlığı Doğu Bölgesi İçme Suyu Yapım Şube Müdürü Hasan Tahsin Vurgun, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Muhammed Emin Tarım, İtfaiye Amiri İbrahim Karadeniz, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Şube Müdürü Mustafa Mutlu, UEDAŞ Yıldırım Sistem İşletme Mühendisimiz Orhan Hakan Ocak, PTT Başmüdürü Beytullah Baybunar, Başmüdür Yardımcıları Hüseyin Salman, Muzaffer Sara, Hasan Olcay, BURSAGAZ Proje ve Tasarım Yöneticisi Ender Yıldırım, BURSAGAZ temsilcisi Alperen Baykara, Türk Telekom temsilcisi Murat Kahyaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Turan, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Önder, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal, İlçe Sağlık Müdürü Ferhat Ekinci, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Karaarslan, İlçe Müftüsü Musa Dolar, Tapu Müdürü Enes Gezmiş, İlçe Yazı İşleri Müdürü İdris Yeni, İlçe Nüfus Müdürü Kemal Civelek, İlçe Malmüdürü Kasım Özkara, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan ve Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak, Yıldırım Belediyesi bürokratları ve Yıldırımlı Muhtarlar katıldı.

KATILIMCI YÖNETİM VURGUSU

Göreve başlamadan önceki vaatlerinden birinin de muhtarlarla belirli periyodik dönemlerde bir araya gelerek, mahallenin ihtiyaçlarını ve mahalle sakinlerinin taleplerini tespit etmek için toplantı düzenlemek olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Katılımcı belediyecilik ve ortak akıl düşüncesiyle yaptığımız tüm hizmetlerde vatandaşlarımızın fikir ve görüşleri önceliğimizi oluşturuyor. Bunu yaparken de mahallelerde atan nabzı en iyi bilen, vatandaşla belediye arasında köprü olarak bölgelerindeki talepleri bizlere aktaran muhtarlarımızla yakın çalışma yürütüyoruz. Geride kalan yaklaşık 4 yılda muhtarlarımızla hem toplantılarda, hem mahalle ziyaretlerinde hem de yaptığımız görüşmelerde hemşehrilerimize daha etkin hizmet üretmek adına sayısız istişarelerde bulunduk. Gerçekleştirdiğimiz toplantının öncesinde Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüz, uzun çalışmalarla muhtarlarımızın taleplerini yazılı olarak aldılar ve bunları ilgili kurumlara ilettik. Önemli olan sonuç almak. Bu iletişim, muhtarlarımız aracılığı ile vatandaşlarımıza aktarıldığı zaman şehrimizin hem sosyal refah düzeyi hem de katılımcı yöneticilik acısından önemli ve değerlidir” dedi.

‘KADİM BİR MEDENİYETE SAHİBİZ’

Yıldırım’da son 40-50 yıldır yaşanan yoğun göç nedeniyle şehircilik kurallarını uygulamadan, plansız yapılaşma ile sağlıksız, niteliksiz büyüyen yapı stokunun öncelikli sorunlardan biri olduğuna işaret eden Başkan Edebali, “İlçemiz nüfusu itibariyle Türkiye'nin 52 ilinden büyük ve Bursa'nın yüzölçümü itibari ile en küçük ilçesi. Kadim bir medeniyete sahibiz. Cihan imparatorluğu Osmanlı’nın temelleri ilçemizde atılmış. Çok önemli tarihi ve kültürel mirasa sahibiz. Medeniyetimizin ilk kırsal sivil mimari örneği Cumalıkızık, Osmanlı’nın ilk askeri mimari örneği Balabanbey Kalesi Yıldırım'da. Şehirciliğin temelleri 1421 yılında, daha Amerika diye bir ülke yokken Yıldırım Külliyesi'nde atılmış. Bu kadar kadim bir medeniyete sahip, doğa harikası şehrimizde, Türkiye'nin 80 ilinden ve gönül coğrafyası topraklardan gelen misafirlerimizle büyük bir aileyiz. Sorunumuz son 40-50 yıldır yaşanan yoğun göç nedeniyle doğru şehirleşmeyi ve şehircilik kurallarını uygulamadan, plansız yapılaşma ile sağlıksız, niteliksiz büyüyen yapı stokumuz. Artık şehrin güzelliklerinden çok önümüze gelen fiziki problemlerin tetiklediği diğer sorunları konuşuyoruz” diye konuştu.

GÜÇ BİRLİĞİ

Kronikleşmiş ve geçmişte ötelenmiş sorunları çözüme kavuşturarak Yıldırım’ın geleceğini kurtarmak için sorumluluk üstlendiklerini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Göreve başladığımızda bu kronik hale gelen sorunlara kalıcı çözüm bulmak, insan-mekan ekseninde şehri geleceğe taşımak için kollarımızı sıvadık. Aldığımız tüm kararların merkezinde insan var. Yaptığımız her hizmet insana dokunmalıdır. Bunları yaparken vizyon projelerle şehrimize değer katıyoruz. Yaptığımız en önemli hizmet anlayışlarından bir tanesi de katılımcı belediyecilik dediğimiz birlikte karar almak, toplumun gündeminde olanı kendi gündemimize alarak daha etkin hizmetler sunmak. Bu anlayışla ve şehrin nabzını tutmak için yaptığımız toplantıdan olumlu sonuçlar alarak Yıldırım'ı ortak akılla geleceğe taşıyacağımıza inanıyorum. Toplantımıza katılan tüm misafirlerimiz, bizlerle bir araya gelerek mahallelerimizin ihtiyaçlarına kulak verdiler. Yıldırım’ın sakini değil sahibi olan hemşehrilerimizle, şehrimize hizmet eden bürokratlarımızla ve bizlere her konuda destek olan Kaymakamımız Mehmet Aydın’la birlikte ilçemizi ‘ideal şehir’ hüviyetine kavuşturmak için çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Öte yandan Başkan İsmail Hakkı Edebali, görev süresinin başından bugüne kadar ilçedeki 69 mahallede hayata geçirilen ve proje aşamasında olan kentsel dönüşümden, yapılacak prestijli projelere, rutin hizmetlerden ilçeye artı değer katacak çalışmalara kadar çok sayıda konuda katılımcılara detaylı sunum yaptı.

‘HİZMET ETMEK ŞEREF’

Gerçekleştirilen toplantının Yıldırım ailesinin tüm fertlerinin katıldığı, ilçeye hizmet ederken izlenecek yolların tespit edildiği önemli bir buluşma olduğunu belirten Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, “Bu bir aile toplantısı. Toplantının amacı kurumlar arasında koordinasyon sağlamak ve vatandaşlarımızın muhtarlarımıza ilettiği talepleri tespit ederek gereken çalışmayı kısa süre içerisinde gerçekleştirmektir. Belediye bünyesindeki Muhtarlık İşleri Müdürlüğü toplantı öncesinde tüm muhtarlıkları ziyaret ederek, kurumlara iletilmesi gereken talepleri not aldı ve ilgili idareciye aktarılmasını sağladı. Yıldırım'da çalışmaktan iftihar ediyorum. Bu ilçeye hizmet etmek bizler için şereftir. Fazla sorunla karşılaşmamak bizlerin karnesine mutluluk olarak yansımaktadır. Yıldırım Belediyesi'nin ve Başkanımız İsmail Hakkı Edebali'nin gerçekleştirdiği başarılı hizmetleri yakından takip ediyor, vatandaşların mutluluğu için çaba gösteren Başkanımızı tebrik ediyorum. Ancak yapılanları yeterli görmeden çok daha iyi hizmetleri Başkan İsmail Hakkı Edebali ve ekibinin gerçekleştireceğine inanıyorum. Bizler de Yıldırım'a hizmet eden yöneticiler olarak işbirliğimizi en üst düzeyde tutarak geleceğin şehrini hazırlamaya katkı sunacağız” diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2018, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0