Yerli Ve Yabancı İş Adamları Gala Gecesinde Buluştu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa, Eskişehir ve Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve MÜSİAD Bursa Şubesi tarafından 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı kapsamında ağırlanan 80 iş adamı, Bursalı iş adamlarıyla gala yemeğinde bir araya geldi.

Yerli Ve Yabancı İş Adamları Gala Gecesinde Buluştu
banner98
 İstanbul'daki 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı’na katılan yabancı iş adamları, Bursa’da firmalarla ikili iş görüşmeleri sonunda Crowne Plaza’daki düzenlenen gala yemeğinde bir araya geldi. Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Cezayir, Bosna Hersek, Kazakistan, Bahreyn, Lübnan ve Tunus’tan gıda ve tarım, inşaat, medikal, makine ve metal, enerji, otomotiv, bilgi teknolojileri, sağlık, hizmet ve finans sektörlerinde faaliyet gösteren 80’e yakın firma yetkilisinin katıldığı yemeğe Bursa Valisi Münir Karaloğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, BTSO Meclis Üyeleri, yerli işadamları katıldı.
Bursa’nın Türkiye’nin en önemli sanayi, ticaret ve tarım merkezlerinden birisi olduğunu kaydeden Vali Münir Karaloğlu, Türkiye’de üretilen otomobillerin yüzde 55’inin Bursa’da imal edildiğini söyledi. Bursa’nın turizm alanında da yüksek potansiyele sahip olduğunu anlatan Karaloğlu, yabancı işadamlarına seslenerek, “Bursa ile birlikte çalışmak için birçok sebebiniz var. Yapılan bu çalışma ve toplantılar, ortaklıklarımızın gelişmesine, dostluğumuzun ve kardeşliğimizin büyümesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

"BURSA, TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE"
Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadaki kaos ve karışıklıklara karşı istikrarlı büyüme grafiği ile güvenli bir liman olmaya devam ettiğini belirten İsmail Kuş, 2013 yılında dünyada birçok ülkenin yerinde saydığı bir dönemde Türkiye’nin yüzde 4,1’lik bir büyüme performansı ortaya koyduğunu anlattı. Bugün dünyanın en büyük 17’nci ekonomisi olan Türkiye’nin 2023 yılında ileri teknolojiye, katma değerli üretime ve ihracata dayalı bir büyüme modeliyle dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeye odaklandığını kaydeden İsmail Kuş, “Bursa, ihracatındaki artış oranı ile Türkiye ortalamasının üzerindedir. 2013 yılında Bursa ekonomisi, yüzde 4,4’lük bir performans göstererek hem Türkiye’den hem de dünyadan daha hızlı büyümüştür” dedi.
MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çepni ise, MÜSİAD’ın Yurt içinde 85 nokta temsilciliğiyle Türkiye’nin en önemli derneklerinden birisi olduğunu aktardı. MÜSİAD’ın 10 binin üzerinde üyesinin bulunduğunu anlatan Çepni, “15. MÜSİAD Uluslararası Fuarımız işbirliklerini geliştirecek. Yabancı işadamlarıyla Bursalı firmalar arasında güzel bir program gerçekleştirdik. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ederiz” diye kaydetti.
Konuşmaların ardından Bursa’ya gelen bazı yabancı işadamlarına Vali Karaloğlu, plaket takdim etti. Ayrıca desteklerinden dolayı MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş ile BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci’ye plaket sundu. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2014, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0