Yenice OSB’den Vali Küçük’e ziyaret

Islah sürecini kısa süre önce tamamlayan Yenice OSB, Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Altunbaş, bölge sanayicilerinden bir heyet ile Vali İzzettin Küçük’ü ziyaret ederek devam eden alt ve üst yapı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yenice OSB’den Vali Küçük’e ziyaret
banner98
 

Ziyarete Yenice OSB Yönetim Kurulu üyesi Ümit Süha Yiğit, Bölge Müdürü Semih İdil ve bölge sanayicileri katıldı. Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Latif Deniz’inde hazır bulunduğu ziyarette konuşan Yenice OSB Başkanı Hasan Altunbaş, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın plansız sanayileşmeyi önlemek için geliştirdiği Islah OSB projesi kapsamında Yenice Sanayi Bölgesi’nin Islah OSB olması için 2012 yılında çalışmaya başladıklarını söyledi. Başkan Altunbaş, ziyaret sırasında Vali Küçük’ten devam eden çalışmalarına destek vermeye devam etmesini de istedi.



Sürdürdükleri çalışmalara AK Parti Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl’ın büyük destek verdiğini vurgulayan Altunbaş, "El birliği ile çalışarak 2015 yılında Islah OSB statüsü kazandık. Bakanlık bölgemizdeki sanayi parsellerinin belirlenmesi, alt ve üst yapı çalışmalarının tamamlanması için 5 yıllık süre verdi. Bizler özveri ile çalışarak 2 yıl gibi kısa sürede tüm eksiklerimizi giderdik ve bu yıl 4 Temmuz’da da süreci tamamladık" dedi.


Başkan Hasan Altunbaş bölgelerindeki eksiklerin giderilmesi amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi desteği ile kanalizasyon, yağmursuyu, içme suyu hatlarının tamamlandığını ve kendi olanakları ile de doğalgaz hatlarını yaptıklarını söyledi. Başkan Altunbaş, "TEİAŞ’ın bölgede kuracağı trafo merkezi inşaatı ile birlikte mevcut havai elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmalarına başlanacak" dedi. Başkan Altunbaş, bölgelerinde halen 26 firmanın faaliyet gösterdiğini ve yaklaşık 2 bin 500 kişinin istihdam edildiğini ve doluluk oranın yüzde 35 düzeyinde olduğunu sözlerine ekledi.



Bölge sanayicilerimize desteğimiz devam edecek


Vali İzzettin Küçük ise yapılan ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, hayırlı olsun temennisinde bulundu. Türkiye’nin en önemli zenginliğinin müteşebbisler olduğuna vurgu yapan Vali Küçük, "Devletimiz müteşebbislerin önünü açmak için gerekenleri yapıyor. 2015 yılında Bursa’da 4 sanayi bölgemiz Islah OSB olmuştu. Bunlardan Yenice sanayi bölgemiz Islah sürecini 5 yıllık süre dolmadan 2 yıl gibi kısa sürede tamamladı. Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki süreçte de Yenice OSB’ye elimizden gelen desteği vereceğiz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2017, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0