Yalın hastane kongresi sona erdi

Yalın hastane kongresi sona erdi

Yalın hastane kongresi sona erdi
banner98
 Özel Medicabil Hastanesi’nin bu yıl yedincisini düzenlediği uluslararası katılımlı ‘Yalın Hastane Kongresi’ sona erdi.

Özel Medicabil Hastanesi tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen Yalın Hastane Kongresi son gün yapılan panel, workshop ve sözlü bildirilerle tamamlandı.

Kongrenin sonunda bir değerlendirme yapan Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, “Ülkemizin her yerinden birçok sağlık çalışanı 2 gün sabırla kongremize katıldı. Uluslararası katılımla video konferans gerçekleştirildi . Önemli konuşmacılarımız geldi. Her yıl bir öncekine oranla daha çok ilgi çekmeye ve katılımı artırmaya çalışıyoruz. Bu kavramlar yeni kavramlar olması nedeniyle alışılması ve sahada uygulanması zor ve zaman alıyor. Bize düşen görev bu uygulamanın faydalarını sabırla anlatmaktır. Katılanlara ve kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“BİZ SIFIR ENFEKSİYONU, HIZLI İYİLEŞMEYİ, HIZLI TABURCULUĞU HEDEFLİYORUZ”

Yalın kavramını, bütün kalite sisteminin üzerindeki şemsiyeye benzeten Bilgen, iyi uygulandığında da hataların ortadan kaldırılmasına ve kazanımların optimum düzeyde olduğu bir sağlık uygulama sistemi oluşturulmasına yardımcı olacak bir felsefe olarak niteledi. Her hastanenin hedefi olması gerektiğinin altını çizen Bilgen, “Biz sıfır enfeksiyonu, hızlı iyileşmeyi, hızlı taburculuğu hedefliyoruz. Bu anlamda, hataların yarısı, komplikasyonların yarısı, çalışan devir hızının yarısı, maliyetin, kullanılan alanın, şikayetin yarısına ulaşılınca ve sürekli hale getirilince yalın yaklaşım ortaya çıkıyor” dedi

Geleceği tahmin ederek öngörülü bir şekilde hareket etmenin önemine değinen Bilgen, “Gelecekle ilgili tahminler içerisindeki davranış modellerini geliştirerek en iyi hangisi diyerek yapmamız lazım. Bir sağlık uygulamasında ortaya çıkacak sonuçların ne olacağını, risklerin neler olduğunu öngörerek bir takım hazırlıklar yapmamız lazım. Sağlık bir üretim hattı gibi değildir. Sağlıkta; üretim hattı misali, durdurup arızayı giderip ve arızalı parçayı atıp devam edemeyiz. Sağlıkla uğraşıyoruz amacımız sıfır hatayla uygulama yapmak” diye konuştu.

Bilgen, gelecek yıl yapılacak 8. Yalı Hastane Kongresi’nin hazırlıklarına da şimdiden başladıklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0