banner101

Vali Harput: Yıkımlar Roman Vatandaşlara Yönelik Değil

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi Güneştepe Mahallesi'nde at pisliği nedeniyle mahalle sakinleri ile Romanlar arasında çıkan olaylarda gözaltına alınan 21 kişiden 4'ünün tutuklandığını söyleyen Bursa Valisi Şahabettin Harput, olayların ardından bölgede yapılan kaçak evlerin yıkılmasının Romanlar'a yönelik olmadığını belirtti.

Vali Harput: Yıkımlar Roman Vatandaşlara Yönelik Değil
 Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi Güneştepe Mahallesi'nde at pisliği nedeniyle mahalle sakinleri ile Romanlar arasında çıkan olaylarda gözaltına alınan 21 kişiden 4'ünün tutuklandığını söyleyen Bursa Valisi Şahabettin Harput, olayların ardından bölgede yapılan kaçak evlerin yıkılmasının Romanlar'a yönelik olmadığını belirtti. Vali Harput, "Bu yıkımın olaylarla bir ilgisi yok. Orada yıkılacak 107 bina var. Ramazan nedeniyle ve istismarlara karşı yıkımlara ara verildi" dedi. 

Merkez Osmangazi İlçesi Güneştepe ve Yunuseli mahallelerinde 3 gün önce bir Roman vatandaşın at pisliği yüzünden tartıştığı komşusunun 16 yaşındaki kızını pompalı tüfekle vurup yaralamasının ardından mahalle sakinleri, Roman ailelerin evlerinin camlarını kırıp at arabalarını yaktı. Yaşanan olayların daha da büyümemesi için çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi olaylara müdahale ederken, yanan at arabaları da itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Olaylarla ilgili olarak 21 kişi gözaltına alınırken, Osmangazi Belediyesi ekipleri Romanlar'a ait atları topladı. Öğleden sonra da kaçak yaptırılan 8 ev iş makineleriyle yıkıldı. Çevik kuvvet eşliğinde yapılan yıkımlar sırasında gerginlik yaşanması üzerine olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya yıkımları durdurdu. 

Bu arada, mahkemeye çıkarılan şüphelilerden dördü tutuklandı. Av tüfeği ile komşusunun kızını yaralayarak olayları başlattığı iddia edilen Erdem Cayanlar da dün gece yaralama ve kaçakçılık suçlarından gözaltına alındı. 

YIKIMLAR RAMAZAN NEDENİYLE DURDURULDU 

Bursa Valisi Şahabettin Harput, yaşanan olayların iki komşu arasında çıkan bir kavga olarak görülmesi gerektiğini belirterek, olayların devletin müdahalesiyle sona erdiğini kaydetti. Harput, olaylarda suçlu olduğunu tespit edilen 4 kişininde tutuklandığını ifade etti. Bölgede hurda satışı yapan 3 işyerinin kaldırıldığını aktaran Vali Harput, 8 evinde Osmangazi İlçe Belediyesi tarafından kaçak oldukları nedeniyle yıkıldığını söyledi. 

107 EV YIKILACAK 

Yıkımların Romanlar'a yönelik olmadığını dile getiren Harput, "Diğer vatandaşların da yıkılan evleri var. Bu yıkımın olaylarla bir ilgisi yok. Osmangazi Belediyesi yıllardır kaçak yapılaşma ile mücadele ediyor. Ben de buna destek olacağım. Kaçak ve yasak kimden gelirse karşıyız. Türkiye'de Roman vatandaşların en huzurlu ve rahat olduğu, sorunlarının ilgi gördüğü yer Bursa'dır. Bu konuda benimle kimse yarışamaz. Şu an yıkımlar durduruldu. Orada yıkılacak 107 bina var. Ramazan nedeniyle ve istismarlara karşı yıkımlara ara verildi. Sokakta kalan Roman vatandaşlarında barınmaları ile ilgili ne gerekiyorsa yapılacak" dedi. 

Harput, Osmangazi İlçe Belediyesi tarafından başlatılan yıkımların zamanlamasının yanlış olduğunu ifade ederek, durumdan Bursa'da bulunmadığı için 
haberdar olmadığını da sözlerine ekledi. 
Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2013, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0