banner102

Uyuşturucu Bağımlılığını Ailece Yendiler

Ayık Yaşamla Buluşma Derneği (AYBUDER) tarafından düzenlenen seminerde, uzun mücadeleler sonunda bağımlılıktan kurtulanlar yaşadıklarını anlattı.

Uyuşturucu Bağımlılığını Ailece Yendiler
 AYBUDER tarafından Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen uyuşturucu bağımlığı semineri ilgi gördü. 12 bağımlının katıldığı semineri Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da takip etti. Asker kökenli bir aileden geldiğini söyleyen AYBUDER Başkanı Yavuz Tufan Koçak, 12 sene boyunca alkol kullandığını anlatarak, “İlkokul öncesi bir gün sokağa çıktım. O zamanlar evde kimse kimseyi adam yerine koymuyordu. 3-4 arkadaşım beni yanlarına çağırdılar. Bana ismimle hitap edip ‘Yavuz gel’ dediler. İlk defa kendimi iyi hissettiğim bir andı. Birileri bana değer veriyordu ve aralarına çağırmıştı. İlkokul öncesi ilk içkiyi ve sigarayı orada içtim. Alkol ve uyuşturucu batağına düşmenin sebebi, gençlerimizin kendilerini değerli hissetmemeleridir. Eşimin isteğiyle hastaneye yattım. Özel hastaneye alkol bağımlılığından yattım, ancak uyuşturucu bağımlısı oldum. Çünkü orada torbacılarla tanıştım” dedi.
Koçak, ailelere çocukları ile onları kırmadan konuşmalarını tavsiye etti.

ALKOLE AİLECE BAŞLADILAR
Çocuklarının alkolle dışarıda tanışmasını istemediklerini, o yüzden küçük yaştan beri hep beraber içki içtiklerini söyleyen Metin Kılıç ise, oğlu maddeye alışınca onunla arkadaş gibi konuşarak hem uyuşturucuyu, hem de alkolü bıraktıklarını anlattı. Yaptıklarından çok pişman olduğunu söyleyen baba Kılıç, “Alkol bağımlısıydım. Alkolle oğlumu ben alıştırdım. Daha sonra maddeye alışınca biz konunun üzerine eğilmek zorunda kaldık. Bir şekilde AYBUDER le tanıştık. Oğlumun iyileşme sürecinde ben de alkolü bıraktım” dedi. 
Bağımlı olduğu zamanları kabus gibi anlatan 19 yaşındaki Kağan Kılıç da, “Yaklaşık 6 yıllık bir madde bağımlılığı geçmişim var. Erken yaşta alkole başladım. 8 yaşında ailemle beraber içiyordum. Onlar, dışarıda görmesin, bizimle kontrollü içsin diye düşündüler, ama bu ilerde çok farklı sonuçlar doğurdu. Ortaokul zamanlarımda alkolü çok fazla kullanıyordum. En az 2-3 günde bir içmek zorundaydım, içmediğim zaman duramıyordum. Daha sonra bu durumdan rahatsız olduğum için psikiyatriste gittim. Ama uyuşturucuya başlamamdaki asıl sebep, ilaçların kafa yapmasıydı. Aldığım psikiyatri ilaçları ile birlikte alkol kullanmaya devam ettim. Daha sonra liseye geçince ilk torbacılarla tanıştım. Torbacılarla tanıştıktan sonra yavaş yavaş bağımlılık sürecim başladı. Benden daha çok içmiş bir bağımlı ayık kalabiliyorsa ben de ayık kalabilirim dedim ve ayıklık sürecim başladı. Yaklaşık iki yıldır da temizim” ifadelerini kullandı. 
Oğlunun ve kocasının durumuna çok üzüldüğünü, bazen dayanacak gücünün kalmadığını ifade eden anne Nazmiye Kılıç, “Eşim alkol bağımlısıydı. 8 yaşında da oğlum başladı. Ailece içiyorduk. Ben hiçbir zaman bağımlı olmadım, ama onlar içerken ben de içiyordum” dedi. 
Şu anda her şeyden uzakta olan ailenin huzuru gözlerinden okunuyor.
Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0