UÜ’den Frontier Üniversitesi’ne akademik destek

Uludağ Üniversitesi, ikili ilişkileri geliştirmek, bilimsel ve eğitimsel anlamda destek vermek amacıyla Somali’nin Frontier Üniversitesi ile protokol imzaladı.

UÜ’den Frontier Üniversitesi’ne akademik destek
banner98
 UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Frontier Üniversitesi Başkanı Prof. Dr. Yusuf Hagi Hussein, UÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Prof. Dr. Mehmet Yüce, Prof. Dr. Eray Alper, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. İsmail Sağlam, dekanlar, rektör danışmanları ve akademisyenlerin hazır bulunduğu tören ile imzalanan protokol çerçevesinde iki üniversite arasında eğitimsel-bilimsel iş birliği ve insanî ilişkiler kurulması konularında projeler ve etkinlikler düzenlenecek.
Sosyal ve kültürel sorunlar hakkında karşılıklı etkileşim
Protokol ile Uludağ Üniversitesi ve Frontier Üniversitesi, eğitimsel-bilimsel iş birliği ve insanî ilişkiler kurulması konusunda 5 yıl süre ile anlaşma sağladılar. Her iki üniversite de gelişen eğitimsel ve bilimsel ihtiyaçlarını karşılamak için iki ülke arasında sosyal ve kültürel sorunlar hakkında karşılıklı etkileşim hâlinde olacaklar. Uludağ Üniversitesi ve Frontier Üniversitesi bilim insanı değişim programı ve ortak araştırma çalışmalarını teşvik etme, lisans ve lisansüstü öğrenci değişimi, sosyal ve kültürel faaliyetler, akademik araştırma verileri ve teknik materyal değişimi, bilimsel araştırmalarda birlikte çalışma ve ortak yayınlama ile seminer, sempozyum, kongre ve spor bilimleri alanındaki eğitim programları konularında akademik ve bilimsel faaliyetlerin ortak düzenlenmesi konusunda işbirliği yapacaklar. Protokol, Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) onay vermesinin ardından uygulamaya koyulacak.

“Somali’ye desteklerimiz sürecek”

İmza töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Somali’nin büyük bir iç savaştan geçtiğini kaydetti. Türkiye’nin de sıkıntılı günler yaşadığını hatırlatan Rektör Ulcay, “Bizler güçlü milletimiz ve sağlam demokrasimiz sayesinde her geçen daha sağlam ayakta durmaya devam ediyoruz. Ülkemiz üzerinde haince emelleri olanlar, o emellerine asla ulaşamayacaklar. Bu millet ülkesinin kaderini kendi belirleyecektir. Başkasının eline bırakmayacaktır. Somali de ciddi bir iç savaş tehlikesi yaşayan dost ülkelerden birisi. Ülke büyük bir yenilenme sürecine girdi. Bu noktada da Türkiye’den büyük bir yardım görüyorlar. Bilhassa Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Somali konusunda çok duyarlı davranıyor. Somalili kardeşlerimiz bizi çok seviyor. Bizim kendilerine gösterdiğimiz bu ilgi ve alakadan dolayı da kendilerine Türkçe öğretmemizi istiyorlar. Öğrencilerine ikinci dil olarak İngilizcenin yanında Türkçe’de öğretmemizi talep ediyorlar. Böylece lisans, yüksek lisans ve doktora yapacak öğrencilerini de Türkiye’de eğitmek istiyorlar. Bursa’ya şuanda 11 Somalili öğrenci geldi. Şuan Ziraat Lisesi’nde okuyorlar ve Türkçe öğreniyorlar. Önümüzdeki yıl mezun olduklarında Ziraat Fakültesi’ne lisans eğitimi almaya başlayacaklar” diye konuştu.

“Türkiye’yi örnek alıyoruz”
Frontier Üniversitesi Başkanı Prof. Dr. Yusuf Hagi Hussein ise Uludağ Üniversitesi ile işbirliği prokolü yapmalarının kendileri için büyük bir gurur olduğunu söyledi. Yapılacak işbirliği ile gerek eğitim alanında gerekse bilimsel alanda Uludağ Üniversitesi’nden ciddi kazanımlar elde edeceklerine inandıklarını söyleyen Üniversite Başkanı Prof. Hussein, ülke olarak Türkiye’yi örnek aldıklarını ve verilen desteklerden dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2016, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0