ÜRÜNÜN HİKÂYESİ OLMALI

Düzenlediği sinerji toplantılarıyla önemli isimleri Bursa’ya getirerek gündem belirleyen Bursa Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği’nin (GESİAD) Ekim ayı toplantısının konuğu, Hepsiburada.com’un Baş Pazarlama Yöneticisi Yüce Zerey oldu.

 ÜRÜNÜN HİKÂYESİ OLMALI
banner98
 Almira Hotel’de gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda GESİAD üyesi katılım gösterdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, “Yönetim olarak 10.sunu düzenlediğimiz sinerji toplantımıza hoş geldiniz” derken Türkiye’deki illerin birbirleriyle olan rekabet oranları ile ilgili bir tabloyu katılımcılarla paylaştı.

“BURSA REKABET POTANSİYELİNDE DÜŞÜŞTE”

Kaya şunları söyledi: “2008-2014 senelerini kapsayan ve 81 ilde yapılan bu araştırma Bursa ili özelinde de birtakım bilgiler barındırıyor. Araştırmayı incelediğimizde Bursa’nın finansal derinlikte 6.lıktan 9.luğa düştüğünü görüyoruz. Emek piyasası verilerinde ise kentimiz yine bir düşüş göstererek 21.ten 37.liğe inmiş. Yine aynı araştırmada sosyal sermayede 9.luktan 22.liğe gerileyen Bursa’nın 2008-2014 yılları arasında rekabet potansiyelindeki düşüşü de göze çarpıyor. Bizler bu sonuçları yetkililerimizle de paylaştık.”

“DİJİTAL DÖNÜŞÜM TÜKETİCİYİ GÜÇLENDİRDİ”

Kaya’dan sonra konuşan Hepsiburada.com’un Baş Pazarlama Yöneticisi Yüce Zerey de önemli bilgileri konuklarla paylaştı. Zerey şunları söyledi: “Dijital dönüşüm tüketiciyi çok kuvvetlendirdi. Bu anlamda güçlenen tüketici, bir markayı rezil de edebilir vezir de edebilecek pozisyona geldi. Markaların yaşadığı ‘müşteriyi bilirim egosu’ onlara müşteri kaybettirebiliyor. Tüketicinin tüketim motivasyonunun ve tarzının neden ve nasıl değiştiği çok önemlidir ve bu değişkenleri çok iyi okuyabilmek gereklidir.”

“YENİ TÜKETİCİ KAFASINDA SADAKAT YOK”

Günümüz tüketim pazarında alternatif ve konvansiyonel ürün çokluğuna dikkat çeken Zerey sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüketici günümüzde oldukça fazla avantajlara sahip. Yeni tüketici belli başlı bir markada artık ısrarcı değil. Pazarlamacının en önemli ev ödevlerinden bazıları doğru soruyu sormak, hedef kitleyi iyi belirlemektir. O fark sizi ciroya da götürür.”

Ürünün hikâyesi olması gerektiğine de dikkat çeken Zerey, sözlerini şöyle tamamladı: “Hikaye çok önemlidir. Ürünün, hikâyesinin hem samimi hem de markayı hatırlatabilir özellikte olması gerekir. Hikâyenin coğrafya ve kültürel dinamiklerle de aynı ahenkte devamlılığını sağlaması önemlidir.”

Toplantı sonunda GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya tarafından yeni üye Ercan Sağdıç’a üyelik rozeti takılırken, Hepsiburada.com’un Baş Pazarlama Yöneticisi Yüce Zerey’e de teşekkür plaketi verildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2017, 16:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0