Ulutek'in teknoparka dönüşüm süreci hızlandı

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Yusuf Ulcay, Uludağ Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ni (ULUTEK) gerçek anlamda Teknopark’a dönüştürebilmek amacıyla yeniden yapılanma çalışmalarını hızlandırdı.

Ulutek'in teknoparka dönüşüm süreci hızlandı
banner98
 Uludağ Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda ULUTEK Yönetim Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Yusuf Ulcay, bölgede faaliyet gösteren firmaları toplayarak Teknopark’ı oluşturma aşamasında hedeflerini bildirdi ve bu konuda destek istedi. ULUTEK’in oluşumunda fiziksel ve işlevsel anlamda bazı yanlışlıklar yapıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, burayı bilimsel ve teknolojik çalışmaların yapıldığı, projelerin üretilip ticari patentlere dönüştüğü gerçek bir teknoparka dönüştüreceklerini söyledi. ULUTEK’in bulunduğu bölgede firmalar için daha cazip ve işlevsel ofislerin olduğu binalar yapılacağını anlatan Prof. Dr. Ulcay, “Kaybedecek zamanımız yok. En kısa zamanda fikirlerinizi bize iletirseniz hemen adım atma şansına sahip oluruz” dedi.
Teknopark’ı oluştururken öncelikle Bursa’nın sahip olduğu teknolojileri destekleyici, ikinci aşamada da Bursa’nın hedef sektörlerini geliştirici olmaya özen göstereceklerini ifade eden Rektör Ulcay, “Biz ülkemizi seviyoruz ve onu kalkındırmak zorundayız. Bunun için de birbirimize güvenip destek vermemiz lazım. Bireysel çalışarak, ülkemizi uluslararası düzeyde rekabet ortamına sokamayız. Birbirimize güvenerek işbirliği yaparak hedeflerimize ulaşabiliriz. Türkiye’nin en büyük eksikliği güven. Bu olmadığı için de ne öğrenciler, ne öğretim üyeleri, ne de işadamları işbirliği yapabiliyor. Bu üniversitenin rektörü olarak öncelikle güven ortamını oluşturmak için üzerime düşeni yapacağım ve bir sinerji oluşturmaya çalışacağım” diye konuştu.
“BURASI ÇİN’DEN DAHA CAZİP”
Teknopark’ı pazarlamak maksadıyla ABD’de işadamlarıyla yaptığı görüşmeler hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Ulcay, “Burayı Çin’den daha cezbedici buluyorlar. Bizler de Teknopark’ın en az yüzde 40-50’sini doldurmalıyız ki burayı dünyaya pazarlayabilelim. Bunun için buranın şekillenmesiyle ilgili sizlerden ciddi katkı bekliyorum. Anket sorularına içtenlikle cevap verip tekliflerinizi bildirin” dedi.
“PATENTLERİ DÜNYAYA PAZARLAYACAĞIZ”
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Teknopark’ta üretilecek ticari patentleri tüm dünyaya pazarlamak için Amerika New York State Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı ve Applied Professionals International firması yöneticisi Prof. Dr. Güven Yalçıntaş ile protokol imzaladıklarını açıklayarak, firma temsilcilerine Prof. Dr. Güven Yalçıntaş’ı tanıttı.
Prof. Dr. Güven Yalçıntaş da, firma temsilcilerine seslenerek, “Patentleri ticarileştirme ve pazarlama konusunda sizlere yardım edeceğim. Amerika’da yaşıyorum ve her ay 10 gün Türkiye’deyim. Ne zaman isterseniz bana ulaşabilirsiniz” dedi.
ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık da, öncelikle burayı verimli bir çalışma ortamına dönüştürmeye çalıştığını belirterek, patentlerin arttırılması için TTO ile birlikte destek ve teşvik çalışmaları yaptıklarını söyledi. Prof. Dr. Kanık, kümelenme ile ilgili Ankara’nın teşviklerini de buraya aktarmak istediklerini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2015, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0