Uludağ'da 4 Mevsim

Uludağ'ın yılın 365 günü tam verim ile halka açılmasını hedefleyen "4 Mevsim Uludağ Çalıştayı" planlama toplantısı Bursa Valiliği Tarihi Heykel Hizmet Binasında gerçekleştirildi.

Uludağ'da 4 Mevsim
banner98
 Bursa Valisi İzzettin Küçük başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Vali Yardımcısı Abidin Ünsal ve Kurum Müdürleri katıldı.  

Uludağ ile ilişkisi bulunan tüm Kamu Kurumlarını, Özel Sektör Temsilcilerini, Sivil Toplum Örgütlerini ve Medya Sektörünü bir araya getirecek Çalıştay 4-5 Mart tarihlerinde Uludağ Oteller Bölgesinde gerçekleştirilecek.

Yapılması planlanan çalıştayın Bursa'nın ve Uludağ'ın geleceğine önemli ölçüde katkı sağlayacağını belirten Vali İzzettin Küçük;"Mart ayı içerisinde Sayın Bakanımızın iştirakiyle Uludağ ile ilgili bütün tarafların da içerisinde bulunduğu bir çalıştay düzenleyeceğiz. Bu çalıştayda Uludağ bütün yönleriyle masaya yatırılacak. Tabi bu sene Uludağ'da sezon oldukça iyi geçti. Özellikle 15 tatil süreci içinde Uludağ'da %100 doluluk yaşandı. Hafta sonları 50 bin kişi ziyaret etti. Uludağ'da parklanma, pist alanları ve benzer konularla ilgili BEBKA ile birlikte bir çalışma yaptık. Önemli mesafeler alındı ama kat edilmesi gereken daha önemli mesafelerin olduğu düşüncesindeyiz. Uludağ'ın gerçek marka değerine ulaşabilmesi için çalıştayları oldukça önemli buluyoruz."ifadelerini kullandı.

Toplantıda  konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise;" Çalıştayda Uludağ’ın turizm aktivitelerinin çeşitlendirilmesi, markalaşma stratejileri, alt yapı faaliyetlerinin güçlendirilmesi gibi konuların ele alınacağını söyledi. Uludağ ile ilgili bütün kesimlerin fikirlerini dile getireceği programın önemine dikkat çeken Başkan Burkay; “Bu oyunun bir parçası olan tüm kesimlerin fikirlerini paylaşacağı çalıştay, Zirve’nin yol haritasını belirleyecek. Çok önemli sonuçların çıkmasını beklediğimiz bu önemli buluşmanın kentimiz ve Uludağ’ımız için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Uludağ'da Turizm aktivitelerinin çeşitlendirilmesi, Uludağ Milli Parkının markalaşma stratejileri, tanıtım eğitim ve bilinçlendirme, konaklama ve işletmelerin imkanlarının güçlendirilmesi gibi konuların da ele alınacağı Çalıştaya Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de katılması bekleniyor.

Uludağ Çalıştayı, Devlet Planlama Teşkilatı Uzmanı Volkan Erkan moderatörlüğünde, tüm kurumların ve özel sektörün temsil edileceği ayrı masalarda ve raportörler eşliğinde gerçekleştirilecek olup; 2 günlük çalışma sonunda, bir sonuç raporu hazırlanacak.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2017, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0