Uludağ Üniversitesi Rektörü Ulucay'dan proje rekoru

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 4 milyon lira değerindeki 56 projeyi bir kalemde onaylayarak Uludağ Üniversitesi’nde bir rekora imza attı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Ulucay'dan  proje rekoru
banner98
 Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, göreve geldikten sonra ikinci kez başkanlık ettiği Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Komisyonu’nda proje akışını hızlandırıcı bir dizi yenilik yaptı. Komisyonun ilk toplantısında brifing alan Rektör Prof. Ulcay, proje onay, süreç ve kapsamlarıyla ilgili değişiklikler yaptı. Uludağ Üniversitesi’nin “3. Nesil Üniversite” vizyonunu gerçekleştirmede en önemli konulardan biri olan proje yapma kapasitesini arttırmaya yönelik BAP yönergesinde revizyona giden Rektör Ulcay, öncelikle komisyonun altı ayda bir yapılan toplantılarının her ay yapılmasını sağladı. Rektör Prof. Dr. Ulcay, BAP’ın son toplantısında Uludağ Üniversitesi tarihinde bir rekora da imzasını atarak, bir toplantı içinde 56 projeyi onaylayarak yaklaşık 4 trilyon lirayı bir kalemde bilimsel araştırmaya aktardı.
Proje formatlarına yenilerini de ekleyen Ulcay, BAP’ın kapılarını doktora tezlerine de açarken, sanayi projelerinde iki taraftan da danışmanın görev yapmasını sağlayacak adımlar attı. Yapılan değişiklikler arasında, sanayinin proje katkısı kadar “tamamlayıcı desteğin” Üniversite tarafından verilmesi de yer alıyor.
Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2015, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0