banner102

Uludağ Üniversitesi İle Havelsan Güçlerini Birleştirdi

Uludağ Üniversitesi, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’nın kuruluşu olan Hava Elektronik Ticaret AŞ (HAVELSAN) ile protokol imzalayarak güç birliği yolunu açtı.

Uludağ Üniversitesi İle Havelsan Güçlerini Birleştirdi
 Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile HAVELSAN Ar-Ge ve Teknoloji Bölüm Direktörü Cenk Özen’in imza koyduğu protokolle, Uludağ Üniversitesi’ndeki akademik alt yapı ile HAVELSAN’ın araştırma potansiyeli buluşturulup ülke ihtiyaçlarına yönelik projeler yapılması hedefleniyor. Uludağ Üniversitesi Rektörü Ulcay, “üçüncü nesil üniversite” hedefine ulaşmada lisansüstü eğitimin önemine dikkat çekerek, yılda 4 bin olan lisansüstü öğrenci sayısını 10 bine çıkaracaklarını söyledi.
HAVELSAN Ar-Ge ve Teknoloji Bölüm Direktörü Cenk Özen de, Uludağ Üniversitesi ile yapılan protokolü, savunma sanayiinde güçleri birleştirme bakımından çok önemsediklerini belirtti. Ortak yürütülecek projelerde bilimsel, teknolojik araştırmalar ve eğitime yönelik çalışmalarda laboratuvar, test ve karakterizasyon alt yapıları karşılıklı kullanılacak.
İlgili bölümlerde okuyan Uludağ Üniversitesi öğrencileri, HAVELSAN bünyesinde staj yapabilecek ve HAVELSAN çalışanları, Uludağ Üniversitesi’nde lisansüstü programlarda eğitim alabilecek.
Firma, teknik altyapı ile askeri, sanayi ve ticari ilişkilerini Uludağ Üniversitesi bünyesine sunarak araştırmalar yapılmasına ve bilim adamı yetiştirilmesine yardımcı olacak. İmzalanan çerçeve protokolüne göre, Uludağ Üniversitesi’nde projeler ilk kez hem üniversite bünyesinden, hem de HAVELSAN firmasından olmak üzere çift danışmanla yürütülecek.
Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0