Ultra Maraton İznik’i Dünyaya Tanıttı

İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe, bu yıl üçüncüsü yapılan ‘Ultra Maraton’un ilçenin tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi.

Ultra Maraton İznik’i Dünyaya Tanıttı
banner98
İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe, bu yıl üçüncüsü yapılan ‘Ultra Maraton’un ilçenin tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi.
130 kilometrelik İznik Ultra Maratonu’nun ardından istişare toplantısı yapıldı. İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Osman Sargın, Ultra Maraton koordinatörü Caner Odabaşoğlu ve gazeteciler katıldı.

Başta Bursa Valiliği olmak üzere İznik Belediyesi’nin katkılarıyla uluslararası tanıtıma ve başarıya imza atıldığını söyleyen Karameşe, “Organizasyonun aksaksız tamamlanması memnuniyet verici. Önümüzdeki yıl daha iyi hazırlanmamız lazım. Bunun için eksiklerimizi tamamlamalıyız. Burada, önümüzdeki maratonda ne gibi yenilikler yapabileceğimizi istişare etmek için bir araya geldik. Tarihi değerlerimizi iyi tanıtmamız lazım. Elimizde çok büyük değerler var. Bunlardan biri Roma tiyatrosu.

O dönem antik Roma tiyatrosunda bu gibi sporlar yapılmış mı araştırmamız lazım. Eğer böyle bir bulgu varsa İznik için paha biçilmez bir fırsat olacaktır. Önümüzdeki maratonda bunu kullanabiliriz. İlçeye gelecek yerli ve yabancı sporculara maraton öncesi tarih ve doğa turları düzenlenmeliyiz. Güneşin en güzel battığı İznik gölünü iyi değerlendirmeliyiz. Bu hizmetleri onlara sunmalıyız. Gölü ile özleşen ikinci bir ilçe yok. Sadece geldiler, koştular ve gittiler olmamalı" dedi.
Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2014, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0