Uğur Mumcu Mudanya'da Anıldı

Gazeteci Uğur Mumcu ölümünün 22’nci yılında Mudanya'da düzenlenen programla anıldı.

Uğur Mumcu Mudanya'da Anıldı
banner98
 Adını taşıyan Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde CHP Mudanya İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği programla anılan gazeteci Uğur Mumcu'yu sevenleri yalnız bırakmadı. CHP Mudanya İlçe Başkanı Selahattin Avcı, “Uğur Mumcu’yu sevenler olarak onu alanlarda, salonlarda anıyoruz. O gün söz verip katilleri yakalayacağız diyenlerin bugün söyleyecekleri pek fazla bir sözleri yok. Bir gün bu katiller muhakkak ortaya çıkarılacaktır. Buna inancımız sonsuzdur. Uğur mumcu ölümsüzdür. Uğurlar ölmez” dedi.
Daha sonra söz alan Prof. Dr. Tahir Baştaymaz ise, "Uluslar kahraman evlatları sayesinde yaşarlar, nefes alırlar ve gelişirler. O zaman bir ulusun kendisine saldırmak bu evlatları yok etmekle olur. 24 Ocak aslında Türk tarihinde çok acı olayların üst üste bindiği bir tarihtir. 24 Ocak Uğur Mumcu’nun, Gaffar Okkan’ın ve Türkiye’nin bu emperyalist düzene sokulduğunun belgelerinin açıklandığı tarihtir” dedi.
Mudanya belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz de Mumcu’yu anlatan konuşmalarıyla kendisini saygıyla andıklarını belirterek katılımcılara teşekkür etti. Mudanyalı gençlerin oluşturdu Alt Cadde gurubu günün önemini anlatan Zülfü Livaneli şarkılarından oluşan konseriyle dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.
Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2015, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0