banner101

TÜMSİAD DOĞU ANADOLU BÖLGESİ ÜYELERİ İFTARDA BULUŞTU

TÜMSİAD Malatya Şubesi ev sahipliğinde bu yıl da gerçekleştirilen Doğu Anadolu Bölgesi iftarı, Malatya Yeni Nikah Sarayı’nda düzenlendi. Malatyalıların yoğun ilgi gösterdiği iftar davetine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, TÜMSİAD Muş Şubesi Başkanı Murat Meriç, Van Şubesi Başkanı Süleyman Güler, Bingöl Şubesi Başkanı Hakan Alimoğlu, Elazığ Şubesi Başkanı Mahir Sönmez ve 200 üye ile Malatyalılar katılım gösterdi. Program öncesinde TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, Doğu Anadolu Bölge Başkanı Süleyman Şeker, Genel Sekreter M. Osman Kapıcıoğlu ve Malatya Şube Başkanı Murat Gümüş; TÜMSİAD’ın çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere Malatya Valisi Ali Kaban’a nezaket ziyaretinde bulundu.

TÜMSİAD DOĞU ANADOLU BÖLGESİ ÜYELERİ İFTARDA BULUŞTU
 

“16 yıldır yaptıklarımız teminatımızdır”

Türkiye’nin 2002’den itibaren ihracatını 5 kat artırdığını belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Baktığımız zaman 2017 yılında Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğiyle 1 milyon 347 bin insanımıza iş, aş bulmuş. 7,4 gibi büyüme oranını yakalamış bir Türkiye, Fırat Kalkanı, Afrin operasyonuyla sınırlarında oluşturulmaya çalıştıran terör koridorunu bozabilmiş. Elbetteki birilerini düşmanlıklarını, şimşeklerini üzerine çekmekten geri kalmadı. Finansal araçlarla Türkiye'yi sıkıştırma operasyonları, özellikle seçimler yaklaştıkça artarak devam etti. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki aldığımız tedbirlerle dövizdeki bu oyunu bozuyoruz. Allah nasip ederse 24 Haziran'dan sonra hem enflasyon hem de faizler noktasında çok önemli adımları atmış olacağız. Önemli olan insanımıza iş aş bulmak, üretimi arttırmak. Bu noktada bizim en büyük teminatımız 16 yıldır ülkemize yaptıklarımızdır" dedi.

Ramazanda Ortadoğu coğrafyasında yaşanan kan ve gözyaşının bir an önce dinmesini temenni ettiğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık,“ Türkiye ekonomisinin birçok dalgalanmalara, oynanan oyunlara dış güçlere terör örgütlerine rağmen iş adamlarımızın ekonomiye sunduğu katkılarla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor”dedi.

Ekonomide Hareketlilik Erken Seçim İle Başlayacak


İftar davetinde erken seçim sürecine değinen TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar DOĞAN, “Seçim sürecinin uzaması nispeten ekonomik durgunluğa yol açacaktı. Seçimin kısa sürede gerçekleşmesi ekonomik hareketliliği de peşinden getirecek. Ülkemiz sanayi ve ihracata dayalı üreten bir ekonomi olma yolunda önemli adımlar atmaktadır. Bu adımların kesintisiz devam etmesi, istihdamın artması ve yeni iş kollarının açılması; yeni yatırımlar ve yatırımcılar için uygun ortamın var olması erken seçim ile mümkün olacaktır” dedi. Seçime tam 24 gün kaldığını belirten, Doğan sözlerine şöyle devam etti: “Geleceğimizle ilgili kararı verirken Cumhur İttifakını ve Sayın Cumhurbaşkanımızı destekleyeceğimiz bu süreçte kardeşlik duygularımızı zedelemeyecek bir şekilde sandığa gidilmesini, bütün siyasi partilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve basın - yayın organlarımızın birlik ve beraberliğimizi tesis edecek bir dil kullanmasını ümit ediyoruz” dedi.


Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2018, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0