TSO'nun Gündem Maddesi 'Gemlik'

AK Parti Bursa milletvekilleri İsmail Aydın ve Hüseyin Şahin, Gemlik Ticaret Borsası, Ziraat Odası ve muhtarlar ile bir araya gelerek, Gemlik ile alakalı öncelikli konuları masaya yatırdı.

TSO'nun Gündem Maddesi 'Gemlik'
banner98
 Gemlik TSO Başkanı Kemal Akıt’ın yönettiği oturumda, Akıt, ‘’Bugün Gemlik’te bayram günü sayılır. İki vekilimizin Gemlik ile bu kadar yakından ilgilenmesi bizi memnun etti. Gemlik’in vekili gibi çalışan iki isme ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Bursa Milletvekili İsmail Aydın, ‘’Bugün Gemlik’te olmak bizim için önemli. Özellikle Kumla Barajı’nda yaptığımız incelemelerde işin önemli noktaya geldiğini gördük. Gemlik’te önemli bir sıkıntımız var. Gemlik’te yapılacak olan yatırımlar Zeytin Koruma Kanununa takılıyor. Hastane ile alakalı teknik incelemeler yaptırarak fay hattının yerini değiştirdik. Zeytinlik yüzünden proje bekledi. Sonunda gecikmelere rağmen arsa teslimini yaptık. Hastane önemli bir yatırım olacak. Gemlik Adliyesi ile alakalı ilk belirlediğimiz arsayı bakanlık kabul etmedi. Diğer belirlediğimiz noktada ise hafriyat masrafının yüksek olacağından ihale iptal edildi. Belediye başkanımız hemen yeni bir yer buldu, biz de gereken noktalara ilettik ve çözüm bulmak için çabalıyoruz. Gemlik’in en önemli meselesi ise depreme dayanıksız zemini ve eskiyen yapı stokudur. Bu konuyu bakanlarımıza ve başbakanımıza ilettik. Başbakanımız sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelinerek çözüm bulunmasını teklif etti. Gerekirse kanun Gemlik ile alakalı kanun değiştireceğini, gerekirse de Gemlik’i taşıyabileceklerini ifade etti’’ şeklinde konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, ‘’Ticaret odaları ekonomimiz için çok önemlidir. Hükümetimiz döneminde ekonomi çok önemli noktaya geldi. 2002’de gelirimizin yarısını faize öderdik, bugün 54 milyar dolar faiz ödüyoruz. IMF’ye olan borcumuz ise sıfırlandı. Faizleri yaklaşık 4.67’ye çekmiştik, Gezi olayları sonrasında faizler yüzde 100 artış gösterdi. Büyümenin tetiklenmesi bizim dönemimizde olmuştur. Serbest piyasa ekonomisini ve yatırımın önünü açmamız gerekir. Gezi hadiseleri olmasa, dünyada geçerli faiz seviyelerine ulaşmış olacaktık. Sermaye çok ürkektir. 23 ana kalemde 1200 maddelik tedbir paketi açıklayacağız. Çözüm süreci barış havası estirirken, bölgede yatırım artmasını düşünürken, süreci baltalamak isteyenler oluyor. Bu da tedirginlik havası oluşturuyor” dedi.
Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0