Ticari ilişkilerimiz artacak

Vali Karaloğlu: " Avustralya belki coğrafya ve mesafe olarak Türkiye'ye çok uzak bir ülke olsa da karşılıklı dostluklarımızın iyi olduğu bir ülke" dedi.

Ticari ilişkilerimiz artacak
banner98
 Bursa Valisi Münir Karloğlu, Avustralya'nın Ankara Büyük Elçisi James Larsen'i makamında kabul etti. 

Tarihi vilayet binasındaki ziyarete Avustralya Ankara Büyük Elçisi James Larsen, İstanbul Başkonsolosu Lino Strangis ve 2. Katip Chiristine Mackay katıldı. Her iki taraf da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Avustralya belki coğrafya olarak, mesafe olarak Türkiye'ye çok uzak bir ülke olsa da karşılıklı dostluklarımızın iyi olduğu bir ülke. Avustralya ile Türkiye'nin belki ilişkilerinin başlangıcı çok sevimli bir olaya dayanmasa da Çanakkale Savaşına dayansa da savaşta karşılıklı saygıya dayanan ve daha sonra bu topraklarda misafir ettiğimiz anzakların hatırası üzerinde yükselen bir dostluğumuz var. Tabi Türkiye'den Avustralya'ya yerleşmiş Avustralya'yı yurt edinmiş çok sayıda insanımız da var. Bu güne geldiğimizde dostluk ilişkilerimizin güçlü olduğu ticari ilişkilerimizin belki mesafelerden kaynaklanan dezavantajları dolayısıyla istediğimiz seviyede olmadığı belki toplam dış ticaret hacmine baktığınız zaman Türkiye'nin aleyhine üçte birlik bir dezavantaja rağmen bir ticari ilişkimizin de bulunduğu bir ülke.Bugün ilimizi ziyaret etmeniz bizleri son derece memnun etmiştir ” dedi.

Avustralya'nın Ankara Büyük Elçisi James Larsen ise, “Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum bizi burada konuk ettikleri için.Türkiye'ye geldiğimden beri Bursa'yı ziyaret etmek istiyordum çok güçlü bir tarihiniz var ve çok önde gelen bir sanayi kentisiniz.

Çok güzel bir tarihiniz var. Mimari eserler, tarihi kalıntılar ve her şeyiniz çok güzel. Aramızdaki ekonomik ilişkileri devam ettirebileceğimize daha fazla ikna oldum. Misafirperverliğiniz için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda Vali Karaloğlu Büyükelçi Larsen'e İznik çinisi hediye etti. 

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0