Terör Olaylarına Çözüm:Yurtlar

Yüksek tahsil için baba ocaklarından ayrılan gençleri barınma telaşı sardı. Kimi öğrenciler yurtları tercih ederken, kimileri birkaç arkadaşıyla birlikte ev tutuyor.

Terör Olaylarına Çözüm:Yurtlar
banner98
 Üniversitelerin açılmasına az bir zaman kala, şehir dışından gelen öğrenciler kalacak yer bakmaya başladı. Kimi öğrenciler ucuz ev ve anlaşabileceği ev arkadaşları ararken, kimi ise yurtları araştırmaya koyuldu. Eve çıkmakla yurtta kalmak arasında kararsız kalan öğrenciler de ikisinin avantaj ve dezavantajlarını hesap ediyor. En az öğrenciler kadar onları düşünen aileler de çocuklarının nerede ve kimlerle beraber kalacakları konusunda endişeli. Bilhassa artan terör olaylarında gençlerin ön planda olması ve üniversitelerdeki illegal örgütlerin artması ebeveynleri daha çok düşünmeye sevk ediyor.
Eve çıkmanın bir çok dezavantajı bulunduğunu söyleyen İhlas Vakfı Erdoğan Dinçbaş Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Turan Satık, "Yemek var, temizlik var, bulaşık var; üstelik yoğun ders çalışacaksanız. Şayet, 'Ben sınıfımı geçeceğim, üniversiteyi dolu dolu bitireceğim' diyorsanız, bunlarla uğraşmakla vakit kaybedersiniz. Yurtlarda yemek var, odalar sıcak, 24 saat sıcak su var, 24 saat internet var. Dolayısıyla burada sadece ders çalışmaya vakit ayırıyorsunuz. 'Üniversite sadece zaman geçirme alanıdır' diyorsanız doğrudur, ama üniversite 'Okuma yeridir, ben okulumu bir an önce bitirip hayata atılmak istiyorum' diyorsanız en ideal yerler yurtlardır. İstediğiniz karakterde, yapıda arkadaşı yurtlarda seçebilirsiniz. Ama dışarıda nasıl bir arkadaş seçeceğiniz meçhuldür. Size nasıl bir niyetle yaklaşıyor bilemezsiniz. Yurttaki öğrenciler, bilinen, tanınan, az çok elekten geçirilmiş öğrencilerdir. Dolayısıyla biz yurdumuza sıradan öğrenci almıyoruz, 'Parasını öder, gerisi bizi ilgilendirmez' yapısında değiliz. Gençlerin manevi değerlerine sahip çıkıp, vatanına, milletine ve ailesine faydalı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2015, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0