banner101

Teknoloji Geliştirme Bölgesi Geliyor

Bursa iş dünyasının uluslararası alanda rekabet gücünü artırmak maksadıyla çalışmalarını sürdüren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), örnek projelerine bir yenisini daha ekliyor. BTSO, şimdi de Bursa’ya Teknoloji Geliştirme Bölgesi kazandırıyor.

Teknoloji Geliştirme Bölgesi Geliyor
 BTSO’nun mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’da stratejik ve büyük ölçekli yatırımların önünü açacak yeni bir projenin müjdesini verdi. Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesinde hayata geçirmeyi planladıkları Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin Bursa için önemli bir kazanç olacağını ifade eden Burkay, “Sanayimizin kalbinde, firmalarımızla iç içe, içerisinde Ar-Ge ve kuluçka merkezlerinin bulunduğu, enerji verimliliği merkezinin olduğu ve uzman desteği sağladığımız bir kompleks kurmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin ihracatında ikinci sırada yer alan Bursa’nın toplam ihracatının neredeyse yarısını gerçekleştirdiğimiz Bursa OSB ve NOSAB’da hayata geçireceğimiz Teknoloji Geliştirme Bölge’miz bilginin üretime hızla dönüşmesini sağlayacak. Kentimizde katma değerli üretimin geliştirilmesine ve uluslararası alanda rekabet gücümüzün artmasına katkıda bulunacak” dedi.
Devam eden işçi eylemlerine yönelik sağduyu mesajı veren Burkay, şunları kaydetti: “Ülkemizde ilk 4 ayda otomotiv sektörü rekorlar kırdı. Mevcut gücü ve performansı ile şehrin moralini yüksek tuttu. Otomotiv sektöründe son zamanlarda arzu etmediğimiz bazı olaylar yaşanıyor. İş bırakma eylemleri ile ilgili olarak bakanlığımız ve sayın valimizin önemli adımları oldu. Çalışanın hakkı kutsaldır. Çalışanın hakkı teri kurumadan verilmelidir. Atalarımızdan bunu gördük. Bu konuda tabi ki eksiklikler olabilir. Ancak bunu talep etmenin yolu, iş bırakmak değildir. İşverenin masaya oturma yönünde açık çağrısı var. Hukuk zemini ve iş barışı anlayışı içinde çözülmesi gereken anlaşmazlıkların, bu tür eylemlerle üretime darbe vurmasının hiçbir zaman kazananı olmaz. Kaybedeni çalışanlarımız, Bursa’mız ve ülkemiz olur.”

“MİLANO GİBİ OLABİLİRİZ”

27-31 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları’nın Bursa için önemli olduğunu anlatan Burkay, 5 gün boyunca Bursa’nın Ar-Ge, inovasyon, moda ve tasarımı konuşacağını dile getirdi. Milano’da düzenlenen ‘Design Week’ Fuarı dolayısıyla şehre bir haftada 280 bin ziyaretçinin geldiğini hatırlatan Burkay, Bursa’ya da bu ölçekte fuarlar kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.
İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları’nı devam ettirmeyi hedeflediklerini kaydeden Burkay, “İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları, Bursa’mız için büyük bir fırsat. Bursa’yı inovasyon ve tasarımda bir cazibe merkezi haline getirmeyi istiyoruz. Bursa, bu organizasyonlara sahip çıkmalı. Aynı Milano’da olduğu gibi Bursa’da bu faaliyetler 4-5 sene daha devam ederse güzel bir ziyaretçi potansiyeline ulaşabiliriz. O ruhu Bursa’ya yansıtmamız lazım. Bunu başarabilirsek, Bursa’mızı bir çekim merkezi haline getirebiliriz” diye konuştu.

BTSO İNOVASYON LİGİ’NDE BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI

Başkan Burkay, Türkiye’deki odalar ve borsalar arasında ilk kez BTSO’da hayata geçirilen ‘İnovasyon Ligi’ projesi için başvuru sürecini başlattıklarını ifade etti. İbrahim Burkay, ‘inovasyon.btso.org.tr’ uzantılı internet adresi üzerinden gerçekleştirilen başvuruların 30 Haziran 2015 tarihine kadar süreceğini belirterek, tüm firmaları İnovasyon Ligi’ne katılmaya davet etti.
Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2015, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0