banner101

TASARIMCILARI BULUŞTURDU

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından bu yıl 4. düzenlenen ve 26 Şubat’ta başlayan I’m Design etkinliğine, yerli ve yabancı tasarımcılar ile sektör temsilcileri ve öğrencilerin buluşmalarıyla devam edildi.

TASARIMCILARI BULUŞTURDU

Almira Otel’de gerçekleşen etkinliğin açılışında konuşan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Bundan 3 yıl önce başlayan bu programda tasarımın her dili konuştuğunu ortaya koyuyoruz.  Özellikle üretimi ve ihracatıyla İnegöl ile özdeşleşmiş olan mobilya sektörü için tasarım büyük önem taşıyor. Gelişen ve büyüyen sektörümüzde tasarımcılar ve geleceğin tasarımcılarını sektörümüzün temsilcileri ile buluşturuyoruz. Tasarım ve üretimin birlikte hareket etmesi ve ilerlemesi sektörümüzün olmazsa olmazıdır. Sektörümüzün geleceğine yatırım yapıyoruz” dedi.

‘Tasarım Her Dili Konuşur’ ana temasıyla gerçekleştirilen ve 16 farklı üniversitenin tasarım bölümünden 450’yi aşkın öğrencinin de iştirak ettiği etkinliğin sabah bölümünde dünyaca ünlü tasarımcı Enric Canet “tasarımcılık ruhu ve değişimler” konulu sunumunu yaparken, Çilek Mobilya Design Hub Direktörü Çiğdem Esra Kanberoğlu “yerelden ulusala tasarımcı öyküleri ve başarıları” anlattı. Etkinliğe Finlandiya’dan katılan Susan Elo, Anni Pitkajarvi ile Hanna Kaarine Heikkila da tasarımda Finlandiya yaklaşımı konusunda ipuçları verdiler.

Etkinlikte, I’m Design programının ana sponsorluğunu da yapmakta olan Starwood’un ev sahipliğinde 26 Şubat-2 Mart tarihleri arasında öğrencilerin gerçekleştirdiği atölye çalışmalarında ürettikleri tasarımlar da sergilendi ve büyük beğeni gördü.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2018, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0