Tarihi Çınara Turist Akını

Arapların tatil için en çok tercih ettiği şehirlerden olan Bursa’daki tarihi İnkaya çınarı büyük ilgi görüyor.

Tarihi Çınara Turist Akını
banner98
 Son yıllarda Türkiye’nin dört bir yanına akın eden Arap turistlerden Bursa da nasibini aldı. Yaz ve kış turizminin en önemli yerlerinden olan Bursa, tarihi, dini, tabii ve kültürel değerleriyle Arap turistlerin ilgisini çeken şehirlerin başında yer alıyor. Özellikle Uludağ, Cumalıkızık, Ulucami ve teleferiği tercih eden Arap turistler, Uludağ yolundaki İnkaya köyünde yer alan 6 asırlık çınara akın ediyor. Tarihi çınarın gölgesi altında yemek yiyen Arap turistler, buz gibi meyve tabaklarının da tadına bakmadan ayrılmıyor. 
Arap turistlerin özellikle Bursa’yı tercih ettiklerini belirten turist rehberi Erhan Doğan, "Bursa’ya en fazla turist Arap ülkelerinden geliyor. Türk esnaflarının turistlere güler yüz göstermesinden dolayı Arap turistleri de kendilerini rahat hissediyor. Hem yeşil Bursa’nın tadını çıkartıyor, hem alışveriş yapıyor, hem de mabetleri görme fırsatı buluyorlar" dedi.

BİR ARAP TURİST GÜNDE ORTALAMA 100 DOLAR HARCIYOR

Doğan, "Bursa’ya özellikle Körfez ülkeleri ve Suudi Arabistan’dan gelen Arap turistler bol bol alışveriş yapıyor. Arap turistler Bursa’yı temsil eden hediyelik eşyaları da satın alarak ülkelerine götürüyor" dedi. Arap turistlerin yemek yemeyi ve alışveriş yapmayı çok sevdiklerini de belirten rehber Erhan Doğan, "Arap turistler, Avrupalı turistlerden daha çok harcama yapıyor. Ortalama bir Arap turist günde 100 dolar para harcıyor" diye konuştu. 
Ailesi ile beraber Mekke’den Bursa’ya gelen Lujain Banjar, Bursa’yı çok beğendiğini belirterek, "Türkiye’ye ilk kez geldik. Çok hoşumuza gitti. Bursa’ya tekrar gelmeyi düşünüyoruz" dedi.
Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0