Tarih için pedal çeviriyorlar

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Belediyespor Kulübü ve Yeşil Pedal Spor Kulübü tarafından ‘Bursa’da Bisikletçileri Görürsen Sakın Şaşırma’ sloganıyla bu yıl üçüncüsü organize edilen ‘Bisiklet Festivali’ coşkulu görüntülere sahne oldu.

Tarih için pedal çeviriyorlar
banner98
 20 şehirden 200 bisikletçi Bursa'nın tarihi mekanlarında pedal çevirecek.
Tophane Saat Kulesi önünden başlayan festival, 20 şehirden 200 bisikletçiyi Bursa’da buluşturdu. ‘Bursa Bisiklet Festivali’ne katılan sporcular, ‘ipek böceği’ temasıyla, Bursa’da ipekçiliğin ve ipek böcekçiliğinin yoğun olduğu noktalar ile şehrin tabii ve kültürel güzelliklerinin yaygın olduğu mekanları gezecek. Bursa Bisiklet Festivali’nin açılış programında konuşan Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, “Bursa’nın spor şehri olması hedefiyle önemli çalışmalar yapıyoruz. 20 şehirden 200 sporcu Bursa’mızın güzelliklerini yerinde görüp yakından tanıyacak. Bursa’nın turizmine de katkı koyacağına inandığımız Bisiklet Festivali’ni geleneksel hale getirilmesini hedefliyoruz” diye konuştu.
Yeşil Pedal Spor Kulübü Başkanı Yalçın Ataylar da, Bursa’nın İpek Yolu’nun en önemli merkezlerinden biri olması sebebiyle festivalin ‘ipek böceği’ temasıyla gerçekleştirildiğini söyleyerek, sporcuların Koza Han, Kapalı Çarşı, Yeşil ve Emir Sultan gibi kentin tarihi ve turistik değerlerini de gezeceklerini vurguladı. 
Konuşmaların ardından Satık ve Ataylar, festivalin destekçisi olan sponsor firmaların temsilcilerine plaket verdi. Mehter Takımı’nın konseriyle renklenen programa, festivalle Bursa’nın güzelliklerini yerinde keşfedecek sporcuların heyecanı damgasını vurdu. Tophane Saat Kulesi önünde çekilen hatıra fotoğrafının ardından Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, festivalin startını verdi. Bisikletçilerin korteji renkli görüntülere imza atarken, vatandaşlar sporculara büyük ilgi gösterdi. Bursa Bisiklet Festivali 16 Ağustos Pazar günü sona erecek.
Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2015, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0