TAHSİN PAŞA’DAN ANLAMLI SEMİNER

İznik’in Osmanlı Devleti tarafından Fethi’nin 687.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Osmanlıda Fetih Anlayışı ve Osmanlı Medeniyeti konulu seminer düzenlendi.

TAHSİN PAŞA’DAN ANLAMLI SEMİNER
banner98

İznik Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte semineri TRT ekranlarında yayınlanan Abdülhamit dizisinde Tahsin Paşası rolünü canlandıran Bahadır Yenişehirlioğlu gerçekleştirdi. Seminer öncesinde İznikli Hafız Osman Bostancı da Kur’an-ı Kerim Tilaveti sundu.

 YENİŞEHİRLİOĞLU “İZNİK İLE GURUR DUYMALISINIZ”

Bahadır Yenişehirlioğlu konuşmasına “Bugün İznik’te sizlerle birlikte olmak bana mutluluk kattı. İznik bildiğiniz üzere seminerimizin de konusu olan Osmanlı için, tarihimiz için çok önemli bir yer. Böylesine güzel bir ilçenin vatandaşları olmaktan sizler gurur duymalısınız. Hakikaten harika bir coğrafyada yaşıyorsunuz. Böylesine güzel bir ortama davetiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yenişehirlioğlu seminerinde “Televizyon şu bu, bunlar geçici şeyler, önemli olan bunlar değil. Asıl olan neyi neden yaptığınızdır. Arz üzerinde nerede durduğunuz, tercihlerinizin neler olduğudur. Bakkal dükkânı işletirken de aynı şey geçerli, bir dizide oyunculuk yapıyorsanız da aynı şey geçerli. Osmanlı padişahlarına baktığımızda bir şey görüyoruz. Abdülhamit’te buna dahil. Hepsi çok okuyan, okumaya vakit ayıran insanlardı. Allah insana iki tane ayar taşı vermiştir. Bunlardan biri Kur’an-ı Kerim bir diğeride Sünnet-i seniyyedir. Bir altını sarrafa götürdüğünüzde bunun kaç ayar olduğunu ayar taşına sürterek bakar. İnsan da işte böyledir. Allah’ın kendisine sunmuş olduğu ayar taşlarını kaybederse mahfolur” dedi.

Etkinlik sonunda. İznikliler merak ettikleri soruları Bahadır Yenişehirlioğlu’ya sorarak cevap aldılar. Ardından Belediye Meclis Üyeleri İsmail Pencik, Yusuf Biçer ve Öner Erim ile Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun Bahadır Yenişehirlioğlu’ya Belediye Başkanı Osman Sargın’ın selamlarını ileterek, hediye takdim ettiler.

Seminerin sona ermesinin ardından vatandaşlar tek tek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2018, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0