Suriyelilerle Koordinasyon Toplantısı

Gürsu'da yaşayan Suriyeli mülteciler ile ilçe kaymakamlığı öncülüğünde koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Suriyelilerle Koordinasyon Toplantısı
banner98
 İlçede Suriyeli mülteciler ile iş, eğitim,sağlık ve güvenlik konularının konuşulduğu toplantıda konuşan Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas, “Sizler muhacir iseniz, ensar da burada. Devletimizin tüm makamları burada. Sivil toplum kuruluşlarımız burada. Hep birlikte ev sahibiyiz. Bu toplantımızı düzenlememizdeki amacımız Gürsu ilçemizde birlik ve beraberlik içerisinde yaşamamıza engel teşkil edebilecek konuları en başından konuşmaktır” dedi.
Devlet olarak eğitim konusundaki hassasiyete değinen Makas, “Eğitim olmazsa olmazımız. Ülkemizde eğitim yaşına gelen her çocuk eğitimine devam etmeli. Halk eğitim merkezimiz aracılığı ile dil kursu açıyoruz. Amacımız geçmişlerinizi unutturmak değil, bizimle, halkımızla entegre olmanızı sağlamaktır. Şuanda bizde kayıtlı Suriyeli öğrenci sayımız 321. Bizim kayıtlarımıza göre olması gereken Suriyeli öğrenci sayısı bin civarında. Bu hafta itibari ile sahada yapacağımız çalışmalarla net rakamı ortaya koyarak, eğitim çağı gelen Suriyeli yavrularımızın sayısını netleştireceğiz" diye konuştu.
Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ise, “Hepimiz Osmanlı torunuyuz. Bizim ecdadımız 600 yıl dünyayı hoşgörü ile yönetmiş. Biz de siz Suriyeli kardeşlerimize ensar olarak vazifemizi yapıyoruz. Devlet ve millet olarak size kucak açtık. Birlik ve beraberliğin daimi kalmasını temenni ediyorum. Bu konuda gerek kaymakamlığımız gerek belediyemiz, jandarma komutanlığımız, emniyet müdürlüğümüz, milli eğitim müdürlüğümüz ve müftülüğümüz başta olmak üzere devletimizin tüm organları çalışma yapıyor" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2015, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0