Suriyelilere Kol Kanat Geriyorlar

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak İnegöl’e yerleşen Suriyeli aileler, dükkandan bozma evlerde hayatta kalma mücadelesi verirken, hayırsever kuruluşlar destek için seferber oldu.

Suriyelilere Kol Kanat Geriyorlar
banner98
 İHMED ve Dürr-i Yetim Derneği iş birliğiyle kurulan Suriyelilerden sorumlu birim, Suriyeli ailelere kol kanat geriyor. Hayırseverlerin yanı sıra Suriyelilere yardım elini uzatan bu derneğe destek veren kuruluşların başında ise Kaymakamlık Sosyal Yardım Vakfı geliyor. 300 Suriyeli aileye konaklama ve gıda yardımı desteği veren birim hayırseverlerden destek bekliyor. Kimisi garajdan, kimisi dükkandan bozma tek odalı evlere yerleştirilmek zorunda kalınan Suriyeliler, zorlu şartlarda yaşıyor. İHMED ve Dürr-i Yetim Derneği’nin bu ailelere aylık yaklaşık 20 bin lira harcama yaptığı bildirildi.

"BEBEĞİNE MAMA ALAMAYAN AİLELER VAR"

Birim, kiralık buldukları evlerde kalan Suriyelilerin evlerini dayayıp, döşemek için gayret gösteriyor. Birimin sorumlusu Sait Gündoğan, “Bunların arasında çok muhtaç olan aileler var. Bazıları çalışamıyor. Kocasından ayrı olan aileler var. Bu ailelere yardım etmeye çalışıyoruz. Büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Bir ekmeğe muhtaç aileler var. Bebeğine mama alamayanlar, hasta, engelli olan aileler var. Sokakta kalan ailelere evler buluyoruz. İnegöl’de ev bulmak zor. Bulduğumuz yerlere bu aileleri yerleştiriyoruz” diye konuştu.
Hayırseverlere de çağrıda bulunan Sait Gündoğan, “Hayır sahiplerinin bu ailelere gerekli yardımı sunabilmek için bize destek vermesini bekliyoruz. Verilen yardımları da yerine ulaştırıyoruz. İş konusunda da yakın arkadaşlarımıza söylüyoruz. Fabrikalara yerleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

EV SAHİPLERİNE SAĞDUYU ÇAĞRISI

İnegöl’de kirayı ödeyemedikleri için sokağa atılan ailelerin olduğuna işaret eden Gündoğan, “Ev sahiplerinin biraz daha merhametli olmasını istiyoruz. Bazı ev sahipleri kira parasını alamadığı gerekçesiyle bebekleri ile bu aileleri sokağa atıyor. Ev sahiplerinin bu konuda biraz daha sabırlı olmalarını, onlarında bu hayra ortak olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2015, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0