banner102

Suriyeli Aileden Yeni Doğan Bebeklerine Anlamlı İsim

Suriye’den gelerek İnegöl'de yaşamaya başlayan Hassu çifti, dünyaya gelen bebeklerine anlamlı bir isim koydu.

Suriyeli Aileden Yeni Doğan Bebeklerine Anlamlı İsim
 Hassu çifti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiklerini ve görmek istediklerini dile getirdi. 
Orhaniye mahallesinde ikamet eden Cemile ve Halit Hassu çiftinin, 28 Kasım 2014 tarihinde İnegöl Devlet Hastanesinde erkek çocukları dünyaya geldi. Hassu çiftçi, solunum sıkıntısı nedeniyle bir süre tedavinin ardından sağlığına kavuşan bebeğine, Recep Tayyip Erdoğan İsmini verdi.
54 yaşındaki baba Halit Hassu, “6 yıldan bu yana evliyiz. Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle ülke dışına çıkmaya karar verdik. Bir yıl 3 ay önce Suriye’den kaçarak sınırlarını bize açan Türkiye’ye sığındık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I ÇOK SEVİYORUZ

Aile arasında söz verdiklerini aktaran Hassu, “Eğer çocuğumuz erkek olursa ismini Recep Tayyip Erdoğan’ın adını vereceğimize söz verdik. 1 yıl 3 aydan bu yana İnegöl’de yaşıyoruz. Allah nasip etti, eşim burada hamile kaldı. 28 Kasım 2014 tarihinde İnegöl Devlet Hastanesinde bebeğimiz dünyaya geldi. Solunum sıkıntısı vardı ve o sorunu da düzeldi. Allah’a şükür oğlumuz oldu. Daha önce düşündüğümüz ismi koyduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyoruz. Müslüman bir insan, bize çok destek verdi. Biz onu çok sevdik.” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZIN ÖMRÜ UZUN OLSUN

Suriyeli mültecilere kucak açtığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden baba Halit Hassu, “Cumhurbaşkanımızın ömrü uzun olsun. Allah ondan razı olsun. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı görmek istiyoruz. Kendisini çok seviyoruz. Yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Devlet yetkililerine, Kaymakama, Belediye Başkanına çok teşekkür ediyoruz. Kimse bize karışmıyor. Çalışarak paramızı kazanıyoruz” şeklinde konuştu.
Suriye’de dünyaya gelen iki bebeklerini, sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybettiğini aktaran Baba Hassu, “İnegöl’de dünyaya gelen bebeğimize Cumhurbaşkanımız ismini koyarak ömrünün uzun olmasını, Türkiye’de okuyup iyi bir yere gelmesini istiyoruz. Çocuğumuzun da Cumhurbaşkanımız gibi başarılı olmasını istiyoruz. Ülkemize dönmemiz halinde de bebeğimizin ismi aynı kalacak. Kim ne söylerse söylesin. Anne-babası biziz. O ismi koymayı istedik ve koyduk. Kimse bize karışamaz” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE UĞURLU GELDİ"

Anne Cemile Hassu ise, “İki çocuğum oldu ama Suriye’de öldü. Çocuklarım olmuyordu. Türkiye’de yaşamaya başlayınca çocuğumuz oldu. Burası uğurlu geldi. Çok mutluyum ve huzurluyum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyoruz. Cumhurbaşkanımız ismi çok güzel. Bizde o ismi koymak istedik bebeğimize. Allah ondan razı olsun” dedi.
İnşaatlarda çalışan Halit Hassu’nun kazancının yeterli olmadığını bildiren aile, yetkililerden soba ve yakacak desteği bekliyor.
Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0