STK'LARDAN 15 TEMMUZ BİLDİRİSİ

Orhangazi’de tüm meslek kuruluşları, dernekler, hemşehri dernekleri, Kooperatif ve oda başkanları Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen basın açıklaması ile 15 Temmuz hain Darbe girişimini lanetledi. Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, AK Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, MHP ilçe başkanı Necati Güneş ve çok sayıda STK temsilcisinin katıldığı basın açıklamasında Eğitim Bir sen Orhangazi temsilcisi Cüneyt Vardar bildiriyi açıkladı.

STK'LARDAN 15 TEMMUZ BİLDİRİSİ
banner98


HEDEF AZİZ MİLLETİMİZDİ

Basın açıklamasını tüm STK’lar adına yapan Cüneyt Vardar, milletimizin yaşadığı, tarih boyunca ödenebilecek bedellerin en azamisini ödeyerek vatan kıldığı bu topraklar her zaman küresel güç odaklarının ilgi alanı içerisinde ve saldırısı altında kaldığını belirterek, Tarih boyunca ve bu gün de, amaçlarını gerçekleştirmek, milletimizi zaafiyete düşürmek için bu şer odakları her türlü yolu denemekte içeride ve dışarıda tüm unsuları kullanmaktadırlar. Bu saldırı şekillerinden en fazla karşılaştığımız ‘darbeler’ olmuştur şimdiye kadar. Bunların sonuncusu ve en alçakça olanı da milletimizin hüsn-ü niyetle besleyip, itimat ederek imkânlarını emanet ettiği bir zihniyetin, alçakça ihaneti ile gerçekleşen 15 Temmuz Darbe Girişimi olmuştur. Küresel müstevlilerin oyuncağı haline gelmiş, İslam’a ve insanlığa karşı bir operasyonun maşası olan bu insan müsveddeleri, bu alçaklar 15 Temmuz 2016 günü milletimizin tarihi yürüyüşüne kast etmek istemişlerdir dedi.


TÜM MİLLET MEYDANLARDAYDI

O gün kadınıyla erkeğiyle yaşlısıyla genciyle, sağcısı, solcusu nesi var nesi yok her rengiyle milletimiz bu alçaklara geçilmez bir set olmuş yüzlerce şehidi ve gazisiyle bu topraklar üzerindeki şer düşünceleri ebediyen tarihin mezarlığına gömmüştür diye devam eden açıklamada şu ifadelere yer verildi; Yeniden dirildiğimiz bu şanlı savunmada rahmeti Rahmana yürüyen Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, onların izini takip ediyoruz. Yeniden dirilişimizin canlı şahidi-delili olan Gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyoruz, canımız tende oldukça omuzlarımız birbirine dayanak olacaktır. Onlara destek veren milletimizin tüm fertlerine ve kurumlarına teşekkür ediyoruz. Bu menfur hadisenin sene-i devriyesinde sivil toplum olarak bu ihaneti asla unutmayacağımızı ve nöbet yerimizi asla terk etmeyeceğimizi ifade ediyoruz. Bu satılmış alçaklar ve türevleriyle mücadelede ilgili kimler varsa zaafa düşmeden mücadeleye devam edilmeli. Yargı sürecinde, mağdur edilmiş milletimizin canını yakan eylem ve fiillere müsaade edilmemelidir. Katliamlarını kahramanlık görecek kadar aşağılıklaşmış bu yaratıklara hak ettikleri muamele yapılmalı, dünyada örneklerini gördüğümüz tek tip kıyafet ile milletin yargısının huzuruna çıkarılmalı ve hak ettikleri ceza en ağırından bir an önce verilmelidir. Bu satılmış namus yoksunlarıyla mücadeleyi zaafa uğratan, maniple eden, hassasiyet göstermeyen kamu çalışanlarına da acilen müdahale edilmelidir. Ayrıca siyasi bakış farklarıyla bu olan bitenin ayırdına tam olarak varamamış nerede duracağını tam fark edememiş bazı siyasi ve toplum kesimlerinin sorumsuz davranışları da, bu alçak maşalarla yapılan mücadeleyi olumsuz etkilemektedir. Cephe tek değil düşman bir yerden saldırmıyor. Tehlike geçmiş, saldırılar durmuş değildir. Her taraftan gelmektedirler. Belki vatanı ele geçirmeye güçleri yetmeyecektir ama, şehit kanlarıyla sulanarak aziz olmuş bu vatanın evlatlarını birbirine kırdırarak sömürgecilere köle kılmak, muhtaç bırakmak hedefleri ve imkanları hala mevcuttur. O yüzden Devletiyle Milletiyle bir an bile gaflete düşme lüksümüz yoktur. Sivil Toplum Platformu olarak vatan millet müdafaasında, Aziz milletimizi, vatan uğrunda toprağa düşen tüm şehitlerimizi anmak ve mücadele eden gazilerimizle dayanışmak üzere Orhangazi’de ve ülkemizin her tarafında tertip edilecek etkinliklere katılmaya davet ediyoruz. 

Her türlü hamdin ve şükrün muhatabı bu günümüzü bize bahşeden Yüce Rabbimiz bizi bu ve benzeri alçaklardan muhafaza etsin, onlarla mücadelede bizi diri, güçlü ve birlik kılsın. Niyetlerimizi halis amellerimizi makbul eylesin. İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizleri helak etmesin. Dünyada da Ahrette de rızasını kazanmış kullarından eylesin.

VATANDAŞLARA LOKMA İKRAM EDİLDİ

Cumhuriyet Alanındaki basın açıklamasının ardından Orhangazi Belediyesi tarafından vatandaşlara lokma ikramında bulunuldu. Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya ve diğer protokol üyeleri vatandaşlara lokma ikram etti.

CHP KATILMADI

15 Temmuz darbe girişimine karşı yapılan Orhangazi’deki açıklamaya CHP Orhangazi ilçe başkanlığı katılım göstermedi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2017, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0