banner101

Sponsor Para Olmayınca Dünyaca Ünlü Bazilika Atıl Kaldı

Dağ ilçelerinden Büyükorhan’daki Roma dönemine ait bazilika, sponsor firma para olmayınca atıl durumda kaldı.

Sponsor Para Olmayınca Dünyaca Ünlü Bazilika Atıl Kaldı
 Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, dağ yöresinde kırsal turizmi çok önemsediklerini belirterek, “Bu yörenin tarım, hayvancılık ve turizmden başka şansı yok. Büyükorhan-Bursa yolunda birkaç eksiklik var. Yollar tamamlandıktan sonra turizm Büyükorhan’da hareketlenecek. Cenabı Allah’ın verdiği eşsiz tabiat, güzel bir iklim, bol oksijen var. Bu nimetten insanları yararlandırıp, halkı da bundan istifade ettirmek istiyoruz. Bu zenginlik yörenin geleceği için kullanılırsa çok büyük avantaj olur” dedi.
Turizm konusunda Büyükorhan’da bazı güzelliklerin atıl durumda olduğunu ifade eden Başkan taş, “Hamamımız atıl halde. Diğer taraftan Bayındır ve Karalar mağaraları ziyarete açılacak, ama atıl halde. Görecik ve Belpınar yaylası gibi fevkalade yerler atıl halde. Derecik’te Roma döneminden kalma bazilikamız var. Bir sponsorluk anlaşması yapılmış. Fakat sponsor firma para bulamadığı için inşaatı durmuş durumda. Eğer bu anlaşmayı Turizm Bakanlığı’na ya da Büyükşehir Belediyesi’ne devredebilirsek bazilikayı canlandıracağız. Turizm ile ilgili netlik kazanmayan bazı çalışmalarımız var. Onları da zamanı gelince açıklayacağız” diye konuştu.

“TURİZM KONUSUNDA ÇOK ÜMİTLİYİZ”

“Görecik Yaylası’nı düzenleyip, geçen yıl yapamadığımız festivali daha planlı şekilde yapacağız” diyen Taş, “Büyükşehir Belediyesi’nde bu konuda özel bir ekip var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’nin Türkiye’ye örnek olacak turizm konusunda çalışmaları var. Bu yöreye çok ilgili. Yörenin geri kalmışlığını bildiği için dağ yöresine sahip çıkıyor. Bu yöredeki bakirlik ve doğallık onun da dikkatini çekmiş. Belediyede, dağ yöresindeki eksikleri tespit edecek bir bölüm kurmuş. Bu bölümle ilgili koordinatörlerimiz gerekli çalışmalar yaptı. Bu çalışmalar da bitmek üzere. Köylerle, tabii ve tarihi doku, mağaralar ve Bozalika ile ilgili ciddi çalışma var. Bize gerçekten sahip çıkıyor, destek veriyor. Turizm konusunda çok ümitliyiz” şeklinde konuştu.

“ATIL YATIRIMLAR İSTEMİYORUZ”

Büyükorhan’a doğru projeler yapılmasını istediklerinin altını çizen Taş, “Talebe göre planlanmadan yapılan projeler atıl projeler olur. Atıl projeler yapılmasını istemiyoruz. Eskiden birtakım hatalar yapıldı. Bu dönemde doğru, güzel yatırımlar yapılmasını istiyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0