SORUNLARIMIZI AK PARTİ ÇÖZDÜ

İNCE MEDYA GRUP'u ziyaret eden Bursa'da yaşayan Ahıska Türklerinin temsilcileri, yaklaşan seçimler öncei birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

banner98
İNCE MEDYA GRUBU ziyaret eden Bursa Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamit MUzafferoğlu ile Bursa Birleşik Ahuskalı Türkler Derneği Başkanı Ekrem Aliniyazoğlu, İNCE MEDYA Stüdyolarında canlı yayına katılarak, birbirinden önemli açıklamalarda bulundular.
İNCE MEDYA Stüdyolarında gerçekleştirilen canlı yayın kısa bir sürede on binlerce kişiye ulaşarak  tüm Ahıskalıları ekrablara kitledi.
Canlı yayından sonra İNCE MEDYA GRUP bünyesinde faaliyet gösteren ManşetX Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan başkanlar, Bursa'da gündemi belirledi.


ManşetX Gazetesi: Bursa Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni neden kurdunuz ve Bursa’da tahminen kaç Ahıskalı Türk yaşıyor?

Hamit MUZAFFEROĞLU: Ahıska Türkleri 1992 yılından itibaren Bursa’ya göç etmeye başladık. Merhum Turgut Özel zamanında, 1993 yılında çıkan göç kanunu ile birlikte devlet bize büyük kolaylıklar gösterdi. Rahmetli Alparslan Türkeş’in de bizlere çok yardımı olmuş, sorunlarımızın çözümü için uğraşmıştır. Şu an ki hükümette sorunlarımızın çoğunu çözmüştür. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bize sahip çıkıp, sorunlarımızın tamamına yakınını çözmüştür. Bursa’da 100 bine yakın Ahıskalı Türk vardır.

ManşetX Gazetesi: Bursa Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin faaliyetlerinden bahseder misiniz?

Hamit MUZAFFEROĞLU: Ahıska’dan buraya göç edenlere evrak işlerinde yardımcı oluyoruz, vatandaşlığa müracaat etme işlemlerinde yardımcı oluyoruz. Bize göstermiş olduğu kolaylıklardan ötürü Türkiye Cumhuriyeti’ne minnettarız. Türkiye oradan göç edip gelenlere çifte vatandaşlık verdi. Ahıskalılar olarak folklor ekiplerimiz var, futbol kulüplerimiz var. Yazarlarımız, şairlerimiz var. Bunların hepsine elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz ve yardımcı olmaya devam edeceğiz.

ManşetX Gazetesi: 24 Haziran seçimlerine saatler kalmışken, Ahıska Türkleri seçimler hakkında ne düşünüyor, siyasilerin size yaklaşımı nasıl ve siz siyasilerden ne bekliyorsunuz?

Hamit Muzafferoğlu:  Seçimlerden önce şunu belirtmek istiyorum. Bu hükümetten ALLAH razı olsun. Bu hükümet bizim sorunlarımıza karşı hiç duyarsız olmadı. Sürekli bize yardımcı oldu. Bu hükümet, ikamet teskereleri ile oturma iznini otomatiğe bağladı. Hemşerilerimiz buraya gelip evraklarını yaptırıyorlar, Ahıska Türkü olup olmadıkları devlet tarafından araştırılıyor. Araştırma olumlu sonuçlanırsa kendilerine ikamet teskeresi kolaylıkla veriliyor. AK Parti’nin bizin topluma çok önemli hizmetleri oldu. Seçimlerden sonra seçilecek hükümetin, devletimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Son olarak şunu da belirteyim. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bursa mitinginde, gençliğin kendilerine verdiği coşku ile bazı Ahıska Türkü gençler protesto pankartı açmışlar. Biz bundan çok rahatsız olduk. O gençlerin o sorumsuzlukları kendilerini bağlar. Halkımızı asla bağlamaz. Bursa’da Ahıska Türklerini biz temsil ediyoruz.

 

 ManşetX Gazetesi: Bursa Birleşik Ahıskalı Türkler Derneği’ni neden kurdunuz ve ne tür faaliyetleriniz var?

Ekrem ALİNİYAZOĞLU: Ben Ekrem Aliniyazoğlu olarak 1.5 senedir Birleşik Ahıskalı Türkler Derneği’nin başkanlığını yapıyorum. Milletimizden ALLAH Razı olsun.  Bursa Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamit Muzafferoğlu beni AK SAKALLI görerek teklifte bulundular. Bizde bu teklifi kabul edip, bu derneği kurduk. Bizde demokratik olarak milletimizi çağırıp 400 üyemizi çağırıp kurultaya gittik. Kurultayımızda başkanlık için 3 aday çıktı. 3 aday içerisinde milletimiz bana oy verdi ve ben başkan seçildim. Bu derneği açıp bir birlik kurmamızın nedenine gelince, bu birlik kurulmadan önce Bursa’da 11-12 tane dernek vardı. Bu derneklerin çoğu da tabela derneği idi. Bizde arkadaşlarımızla düşündük ve bu kadar çok derneğin, bu millet için çok olduğuna karar verdik.  Bizde bunları birleştirmeye karar verdik. Bütün Ahıska Türklerini bir çatı altında birleştirdik. Bu arada Bursa Valisi İzzettin Küçük beye çok teşekkür ediyorum. Bize büyük kolaylıklar gösterdi. Sorunlarımızın çözümü noktasında ciddi katkılar koydu. Bu gün bile kapısını çaldığımız zaman bizi geri çevirmiyor. Dernek binamızı biz kendimiz açtık. Yıldırım Belediyesi bu konuda bize destek vermedi.

ManşetX Gazetesi: Ahıska Türklerinin, Türkiye’de ki en büyük sorunu nedir?

Ekrem ALİNİYAZOĞLU: Türkiye’de yaşayan Ahıska Türkleri’nin en büyük sorunu DENKLİK sorunudur. Oradaki üniversite eğitimi almış çocuklarımızın denklik sorunu var. Orada çalışıp primini oraya ödemişlerin Türkiye’de emekli olma hakkını kazanması içinde bu denklik sorunun çözülmesi lazım. Oturma izni sorunumuz var. Kimlik sorunumuz var. Ben 8 yıldır Türkiye’deyim ama 2004 yılından beri AK Parti’yi destekliyorum. Rusya’da ikamet ederken de AK Parti’yi destekliyor, Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyorduk. Üzerimizde emeği  çok büyüktür.

ManşetX Gazetesi. Kurduğunuz dernek ile kültürünüzü yaşatabiliyor musunuz?

Ekrem ALİNİYAZOĞLU: Düzenlediğimiz faaliyetler ile kültürümüzü yaşatıyoruz. Orta Asya’da olsun, Rusya’da olsun, Burada olsun, sürekli kültürümüzü yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz. Biz kendi benliğimizden, Türklükten başka hiçbir tarafa kaymadık. Türk olduğumuz için Orta Asya’dan Gürcistan’a, Gürcistan’dan da Rusya’ya sürüldük. ALLAH’a şükürler olsun Rusya’dan da vatanımız olan Türkiye’ye geldik.







Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2018, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0