Şerbetçioğlu Kosova'yı Unutmadı!

AK Parti Bursa Milletvekili ve Türkiye Kosova Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Kosova’nın bağımsızlığının 6. yılı nedeniyle TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı.

Şerbetçioğlu Kosova'yı Unutmadı!
banner98

Türkiye Kosova Dostluk Grubu Başkanı sıfatıyla TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerine hitap eden Şerbetçioğlu, Kosova'nın 6.bağımsızlık yıldönümü vesilesiyle gündem dışı konuşarak, bağımsız Kosova'yı tebrik etti. Şerbetçioğlu konuşmasına, “Kosovalı kardeşlerime Türk milletinin en içten selam ve dualarını gönderiyorum. Bağımsızlıkları bir kez daha kutlu olsun” sözleri ile başladı. Kosova’nın bağımsızlığının 6. Yılını kutlamasına rağmen bu kısa sürede büyük mesafeler aldığını belirten Şerbetçioğlu, “İnanıyorum ki Kosova’nın önümüzdeki günlerde hızlı yükselişi sürecektir. Türkiye-Kosova ilişkisi ortak tarih ve kardeşlik bağları temelinde her geçen gün daha da güçlenmektedir” dedi. Kosova’yı 105 ülkenin tanıdığını belirten Şerbetçioğlu, bu ülkeyi ilk tanıyanın da Türkiye olduğunu hatırlattı. Türkiye’nin Kosova’nın istikrarına, toprak bütünlüğüne, kalkınmasına Avrupa ve Avrupa –Atlantik yapılarıyla bütünleşmesine önem verdiklerini kaydeden Şerbetçioğlu, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Son yıllarda, iş adamları, üniversiteler, belediyeler, valilikler ve sivil toplum örgütleri arasındaki temaslar artarak devam etmektedir. Bursa Büyükşehir Belediyemiz ve Osmangazi Belediyemiz ilişkilerin gelişmesinde etkin rol alan belediyelerimiz arasındadır. Kosova’da altyapı, sigorta ve bankacılık gibi birçok sektörde Türk yatırımları mevcuttur. Türkiye’nin Kosova’ya doğrudan yatırım miktarı 250 milyon Avroyu geçmiş olup müteahhitlik sektörünün ülkeye toplam yatırımı 800 milyon Avrodur.

23 Ekim 2013 tarihinde Sayın Başbakanımızın katılımıyla açılan ve Kosova’nın tek uluslararası havalimanı olma özelliğini taşıyan Adem Yaşari Havalimanı bunlardan biridir.”

 

Türkiye’nin kültürel ilişkiler bağlamında da Kosova’ya ciddi destek verdiğini belirten Şerbetçioğlu, “TİKA vasıtasıyla, kültürel mirasın korunması amacıyla, başta Sultan Murat türbesi, Fatih Camii ve Sinan Paşa Camii olmak üzere pek çok eser restore edilmiştir. Yunus Emre Kültür Merkezi, kültürel ilişkilerin geliştirilmesinde etkin rol almaktadır. Kısaca söylemek gerekirse Türkiye, her alanda desteğini aralıksız devam ettirmektedir. Temennimiz, dost ve kardeş Kosova’nın huzur, istikrar ve barış içinde kalkınmaya devam etmesidir” dedi.

 

 

 


Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2014, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0