Sektörel Analiz Toplantıları İş Dünyasına Yön Veriyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, meslek komitelerinin Bursa ekonomisinin nabzını tuttuğunu söyledi.

Sektörel Analiz Toplantıları İş Dünyasına Yön Veriyor
banner98
 BTSO, Türkiye’deki birçok ticaret ve sanayi odasına model olan “genişletilmiş sektörel analiz toplantıları”nı sürdürüyor. Bursa iş dünyası temsilcileri, BTSO Altıparmak hizmet binasında 36. Meslek Komitesi’nin ‘iklimlendirme ve mekanik’ konulu toplantısında buluştu. Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, Bursa iş dünyasının potansiyelini artırmak için önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. İklimlendirme sektörünün 2013 yılında 4,2 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini kaydeden Umutkan, Türkiye’de kayıtlı çalışanların yüzde 3,5’inin iklimlendirme sektöründe istihdam edildiğini dile getirdi.
36. Meslek Komitesi Başkanı Ömer Kaya da gerçekleştirilen komite toplantılarında ağırlıklı olarak ısı yalıtımı, enerji verimliliği, yeni yapılarda yangın güvenlik tedbirleri, asansör sistemlerine yönelik eğitim planlaması ve iş güvenliği uygulamaları konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti.
BTSO 22. Meslek Komitesi’nin toplantısında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, meslek komiteleri olarak üniversite ve sanayi işbirliğine büyük önem verdiklerini ifade etti. 22. Meslek Komitesi Başkanı Kerim Sabuniş ise, komitenin çalışmaları ve hedefleri konusunda bilgiler verdi. Toplantıların ardından meslek komiteleri ve akademisyenler, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

“ÇALIŞMALARIMIZIN ODAK NOKTASINI KOMİTELER OLUŞTURUYOR”
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO’nun oda ve borsalar arasında örnek gösterildiği projelerin sadece şehrin değil, ülkenin de gündeminde olduğunu söyledi. Burkay, “Meslek komitelerimiz Bursa ekonomisinin dinamosudur. Bursa iş dünyasının nabzını tutan komitelerimiz, şehrin ortak aklı dediğimiz dinamiğin en önemli bileşenidir. BTSO’nun proje ve çalışmalarının odak noktasını komitelerimizden gelen sektörel talep ve öneriler oluşturmaktadır. BTSO Yönetimi olarak komitelerimizin aldığı kararların takipçisi oluyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2014, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0