banner101

Sağlık-Sen'den Hasta Çocuklara Pasta Jesti

Sağlık-Sen Bursa Şubesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Dr. Ayten Bozkaya Spastik Engelli Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi görev çocukları ziyaret etti.

Sağlık-Sen'den Hasta Çocuklara Pasta Jesti
 Çocuklarla birlikte pasta kesip, onlara hediyeler takdim eden Sağlık-Sen Şube Başkanı Gökhan Yünkül, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün artık sıradan bir kutlama olmaktan çıkması gerektiğini ifade etti. Yünkül, "Ülkemizde engelli sayısı nüfusun yüzde 10'una tekabül ediyor. Engellileri diğer fertlerden ayıran tek şey kendi iradeleri ile sahip olmadıkları engelleridir. Bu engeller onların hiç bir sahada dezavantajlı olmalarını gerektirmez. Bugün sağlık teşkilatımızda engelli olmalarına rağmen gayet başarılı işler yapan, fırsat verilince azim ve kararlılıkla güzel işlere imza atan bir çok arkadaşımız mevcuttur. Bu örnekleri her sahada görmek mümkündür. 3 Aralık, engellilerin değil, bizlerin muhasebe yapması gereken bir gün. Bugün kendimize şu soruyu sormalıyız: Biz nerede engel oluyoruz? Engelli vatandaşlarımızın en büyük meselesi, sahip oldukları engel değil, bu engellerini anlamayan veya onları bakıma muhtaç, aciz zanneden düşünce yapısıdır. Oysa ki engelli vatandaşlarımız artık, bu engellerin kaldırılmasını, bu önyargı duvarlarının yıkılmasını istiyor, onlar kısaca hayatın öznesi olmak istiyorlar. Bizler Sağlık-Sen olarak engelli kardeşlerimizin bu taleplerini her zeminde dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Onları balık bekleyen değil, balık tutan, kendi ayakları üzerinde duran, ekonomik hürriyetlerine sahip fertler olarak göreceğiz" dedi. 
Hastane Yöneticisi Op. Dr. Çetin Bakır'ı makamında ziyaret eden Şube Başkanı Gökhan Yünkül, yapılan çalışmalarla ilgili fikir alış verişinde bulundu.
Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 13:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0