Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül'den “nöbet“ değerlendirmesi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının nöbet tutması konusunun çok yanlış olduğunu söyledi.

Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül'den “nöbet“ değerlendirmesi
banner98
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının nöbet tutması konusunun çok yanlış olduğunu söyledi.

Aile Sağlığı Merkezlerini ziyaret ederek çalışanların sorunlarını dinleyen Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, hastane acillerindeki personel sıkıntısının çözümü olarak gündeme gelen aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarının nöbet tutması konusunun çok büyük bir yanlış olduğunu, sorunun çözümü için atılan bu adımın başka konularda sıkıntılar yaratacağını söyledi. Aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının nöbet tutmasına yönelik çalışmaya karşı olduklarını belirten Gökhan Yünkül, "Acil servis hizmetleri, acil servislerde görevli doktorlar tarafından yürütülmelidir. Nöbet tutacak personel açığı varsa, bunu kapatmanın yolu Aile Sağlığı Merkezleri’nde görevli personele nöbet tutturmak değildir. Bu personele ikinci ve üçüncü basamak sağlık tesislerinde nöbet tutturulması, aile hekimliğinden beklenen birinci basamak koruyucu sağlık hizmetlerinin başarısında olumsuz sonuçlar doğuracaktır" dedi.

SAĞLIK-SEN ANKARA’DA YANLIŞI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞIYOR.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) genel merkezi tarafından konunun her platformda dile getirildiğini hatırlatan Gökhan Yünkül, “Sağlık-Sen Genel Başkanımız Metin Memiş Tam Gün Yasası'nın görüşüldüğü TBMM Aile ve Sağlık Komisyonu'nda görüşlerini aktarmış ve bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini beklediklerini ifade etmiştir” şeklinde konuştu. Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği Taslağı'nın daha önce düzenledikleri çalıştay da detaylı bir şekilde ele alındığı bilgisini veren Yünkül, taslakla ilgili ortaya çıkan görüşleri bir rapor olarak hazırladıklarını ve istedikleri değişikliğin yapılması için Sağlık-Sen Genel Merkezi’nce Sağlık Bakanlığı ile Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı'na sunduklarını ifade etti. Özellikle Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanlarına nöbet getirilmesi konusu ile ücretlerin düşeceği yönündeki endişelerin acil olarak giderilmesi gerektiğini, aile hekimliğinde görev yapan tüm çalışanların özlük haklarında bir geriye gidişin asla kabul edilemeyeceğini belirtti.
Aile hekimi ile aile sağlığı çalışanlarının sorunlarının en kısa sürede çözülmesi ve görev tanımlarının net olarak ortaya konmasını istediklerini söyleyen Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, buna bağlı olarak aile hekiminin ve aile sağlığı çalışanlarının iş güvencesinin korunması ile kamu dışı aile sağlığı çalışanlarına iş güvencesinin sağlanması gerektiğini dile getirdi. Ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirten aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları Sağlık-Sen'in gücünü her zaman yanlarında hissettiklerini, karşılaştıkları sıkıntılarda Sağlık-Sen'in her zaman yanlarında olduğunu, özellikle nöbet konusunda Sağlık-Sen'in verdiği destek ve yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkürlerini iletti.
Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2013, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0