Romanlardan Enkazda Birlik Çağrısı!

Bursa'da at pisliği yüzünden başlayan tartışmaların büyümesi üzerine 35 kişinin gözaltına alındığı olayların ardından 210 Roman derneği bir araya gelerek, yıkılan binaların enkazında basın açıklaması yaptı. 2. Selendi Vakası olarak algılanan bu olayların bir an önce önüne geçilmesini isteyen Bursa Romanlar Derneği Başkanı Efkan Özçimen, "Her türlü provokasyona açık bu tür olaylara devletimizin tüm kurumlarının objektif bir şekilde bakması gerekmektedir" dedi.

Romanlardan Enkazda Birlik Çağrısı!
banner98
 Alkollü bir Roman vatandaşın at pisliği yüzünden tartıştığı komşusunun 16 yaşındaki kızını pompalı tüfekle yaralamasının ardından Güneştepe Mahallesi'nde yaşanan olaylar nedeniyle bir araya gelen Romanlar, ortak basın açıklaması yaptı.

Diğer illerden gelen 210 Roman derneği ve 11 federasyon başkanının da destek verdiği basın açıklamasında konuşan Bursa Romanlar Derneği Başkanı Efkan Özçimen, 4 gündür yaşanan olayların büyüdüğünü ifade ederek, "Burada Romanlara karşı bir nefret suçu işlenmiştir. Onlarca yıldır birlikte yaşayan ve komşuluk ilişkileri olan bu kişiler arasındaki münferit bir olay, organize bir toplumsal harekete dönüşmüştür.

Biz tüm Roman sivil toplum kuruluşları olarak 2. Selendi vakası olarak algıladığımız bu olayların bir daha tekrarlanmaması için yerinde iyileştirme, zararları tanzim etme ve birlikte yaşama kültürünün geliştirilmesiyle ilgili gerekli girişimlerin bir an evvel yapılmasını talep ediyoruz. Bizleri yönetenlere sesleniyoruz. Bu ülke hepimizin. Her türlü provokasyona açık bu tür olaylara devletimizin tüm kurumlarının objektif bir şekilde bakması gerekmektedir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ı herkes gibi çok sevdiklerini ifade eden Özçimen, "Bize yapılan ayrımcılıktır. Bunun bir an önce sonlandırılması gerek. Bu kardeşliğimize zarar verir" dedi.

Basın açıklamasının ardından ellerine tapularını alan Romanlar, kendi evlatlarını da askere gönderdiklerini, evlerinin buradaki tüm evler gibi olduğunu söylediler. Enkazın içindeki yaşlı bir kadın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek yardım istedi.

Bu arada Güneştepe Mahallesi Muhtarı Ali Osman Büyüktel, Güneştepe Mahallesi'nin de olaylarla anıldığını fakat mahallelerinin bu kavgalarla hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.
Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2013, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0