banner102

OSMEK’in pazarlama kursuna yoğun ilgi

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursu (OSMEK) bünyesinde bu yıl açılan “pazarlama perakende satış görevlisi kursu” büyük ilgi görüyor.

OSMEK’in pazarlama kursuna yoğun ilgi
 Osmangazi Belediyesi OSMEK bünyesinde talep ve ihtiyaçlara göre yeni yeni kurslar açılıyor. Bu yıl açılan pazarlama perakende satış görevlisi kursu da bunlardan biri. Talep üzerine hayata geçirilen kurs ilgi görüyor.

Kurs hocası Selda Özyeşil, dış ticaret kursunda çok sayıda eleman yetiştirdiklerini ve bunların işlere yerleştirildiğini belirterek, “Şimdi maksadımız pazarlama alanında kursiyerler yetiştirmek. Osmangazi Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle ilk defa açılan bir kurs. Belediyemiz, pazarlama ve perakende alanında ulusal ve uluslararası çapta kursiyerler yetiştiriyor. Biz de kursiyerlerimize müşteri ile iletişim, kişisel gelişim, müşteri özellikleri, müşteri memnuniyeti konularında ders veriyoruz. Mezun olacak arkadaşlarımız pazarlama ve perakende alanında mesleki yeterlilikler kazanıp, satış elemanı olabileceklerdir” dedi.


Ders saatlerinin toplam 184 olduğu kursu tamamlayan kursiyerlere, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Sertifikanın her yerde geçerli olduğunun altını çizen Özyeşil, “Kursiyerler, bu sertifika ile iş arayanlar arasında bir adım önde olacaklar. Yani eğitimli satış elemanı olacak. O yüzden de firmaların tercihi olacağını düşünüyorum.Çünkü,müşteri memnuniyeti çok önemli. Bilinçli bir satış elemanıyla firma da kalkınacaktır” diye konuştu.


Pek çok yaş grubu ve eğitim seviyesinden insanların olduğu kursta emekli Ferruh Al, rağmen e-ticaret yapmak istediğini ifade ederek, “Dış Ticaret Kursu’na da gittim. Pazarlamada kendimi daha iyi geliştirmek ve sertifika aldığım zaman daha rahat iş imkânları bulabilmek için geldim. Ülkeme faydalı vatandaş olmak istiyorum” diye konuştu.


Halkla İlişkiler mezunu olan Erkan Kınalı ise, “Halkla ilişkilerde pazarlamanın öneminin farkındayım. Pazarlamanın kişisel gelişim ve çevremizde oluşturacağımız güven endeksinde etkili olacağını düşünüyorum. 80 saat dış ticaret ve pazarlama kursuna geldim. Şimdi devamını getirmek istiyorum. Bu kurstan büyük fayda göreceğime inanıyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2017, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0