Osmangazi'de gündem "Kentsel Dönüşüm"

Osmangazi Belediyesi tarafından çalışmaları tamamlanan, Soğanlı ve Demirkapı Kentsel Dönüşüm projeleri için geri sayım başladı.

Osmangazi'de gündem
banner98
Osmangazi Belediyesi tarafından çalışmaları tamamlanan, Soğanlı ve Demirkapı Kentsel Dönüşüm projeleri için geri sayım başladı. Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında, proje çalışmalarını yürüten firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak, Bursa’nın geleceğini şekillendirecek, kentin değişimine öncülük edecek Kentsel Dönüşüm Projelerimizi tamamlayıp Ankara’ya gönderdik. Bakanlık tarafından yetki devri verilir verilmez, Soğanlı ve Demirkapı’da çalışmalara başlıyoruz” dedi.

RANTI VATANDAŞ PAYLAŞACAK
Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye bürokratlarının da katıldığı toplantıda, Kentsel Dönüşüm çalışmalarını yürüten firma yetkilileri, projenin ayrıntıları hakkında Başkan Dündar’a bilgi verdi. Daha önce bakanlıktan onay alan Demirkapı’nın ardından, Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinin de tamamlandığını, Bakanlık tarafından yetki devrinin gerçekleşmesinin ardından çalışmaların kısa sürede başlayacağını ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Osmangazi belediyesi, Kentsel dönüşüm konusunda son derece tecrübeli bir belediye. Bazı çevreler tarafından eleştirilse de, daha önce tamamlanıp hayata geçirilen projeler, yeni çalışmalarımızda bizlere ışık tutuyor. Edindiğimiz tecrübeler doğrultusunda, kimsenin mağdur edilmeyeceği, rantın vatandaşlar tarafından paylaşıldığı bir Kentsel Dönüşüm Projesini Osmangazi’de hayata geçireceğiz” dedi.

YETKİ DEVRİ BEKLENİYOR
Osmangazi’de gerçekleştirilecek Kentsel Dönüşümün, Bursa’nın dönüşmesi anlamına geldiğini, bu nedenle çok daha hassas ve duyarlı davrandıklarını belirten Başkan Dündar, “Her zaman şunu ifade ettim. Dönüşüm zihinlerde başlamalı. Biz, Osmangazi’deki Kentsel Dönüşümü Bursa’nın dönüşümü olarak görüyor, adımlarımızı ona göre atıyoruz. İlk olarak Soğanlı ve Demirkapı mahallelerimizde gerçekleştirmeyi planladığımız projelerimizi büyük bir titizlikle hazırladık. Yaklaşık 2 yıldır yürüttüğümüz çalışmalarımızı tamamladık. Vatandaşlarımızın her biriyle karşılıklı anlaşarak, kimseyi mağdur etmeden hayata geçirilecek bir proje için çalışıyoruz. İsteyen, sahip olduğu yer karşılığında konut, ya da parasını alacak. Mevcut yapı stokundan daha fazla yapı üretimi söz konusu değil. Bakanlık tarafından da onaylanan projelerimizin startını vermek için Ankara’nın yetki devrini bekliyoruz” diye konuştu.

“BURSA’NIN DÖNÜŞÜMÜNE ÖNCÜLÜK EDECEK PROJELER GELİŞTİRDİK”
Proje çalışmaları tamamlanan iki bölgenin de, Bursa’nın Kentsel Dönüşümüne öncülük edeceğini, kentin yeniden imarında çok önemli bir yer teşkil edeceğini ifade eden Dündar, “Soğanlı mahallemizdeki proje, günümüz modern mimarisinin en güzel örneklerinden birisi olacak. Geniş ve düzenli yolları, çarşısı, sosyal donatı alanları, yeşil alanları ile bir uydu kent kimliğine sahip. Aynı şekilde Demirkapı. Fiziki yapısı itibariyle, farklı bir proje tasarladığımızı Demirkapı’da, konutlar zemin artı 2 kat olarak planlandı. İlk etapta 2 mahallemizde başlayacak Kentsel Dönüşüm çalışmalarımız için, Demirkapı’da 8, Osmangazi’de 35 hektarlık alan Kentsel Dönüşüm alanı olarak belirlenip projelendirildi” dedi.

“OSMANGAZİYİ ETAP ETAP DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”
Önümüzdeki dönemin en önemli gündem maddesinin kentsel dönüşüm olduğunu, Osmangazi’yi de etap etap dönüştürmeyi planladıklarını dile getiren Başkan Dündar, “Osmangazi, eski Bursa diye tabir ettiğimiz, nüfus ve çarpık yapılaşmanın en yoğun olduğu ilçe. Bu nedenle, burada yapılacak dönüşüm de oldukça zor. Uzun bir süreç gerektiriyor. Ancak, başlamak bu işin birinci kuralı. Bizler, hazırladığımız Master Plan ile, kentin fotoğrafını çektik. Elimizde Osmangazi’nin fiziki, kültürel ve sosyolojik analizlerini içiren çok önemli veriler mevcut. Gerek konut, gerek zemin, gerekse sosyal doku analizlerimizi tamamladık. Osmangazi’nin fotoğrafını çektik. Şimdi, etap etap dönüşümü hayata geçirmek istiyoruz. Kentin, tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini zedelemeden, kent estetiğini bozamadan. Bunun için çok titiz çalışıyoruz” diye konuştu. 
Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2013, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0