Osmangazi Kent Konseyinden Çanakkale Anısına; 'Cennetin Efeleri'

Osmangazi Kent Konseyi tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitleri anısına düzenlenen ‘Cennetin Efeleri’ isimli tiyatro oyunu, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nu dolduran izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Osmangazi Kent Konseyinden Çanakkale Anısına; 'Cennetin Efeleri'
banner98
 Mustafa Dündar; “15 Temmuz, 100 Yıllık Düşmanlığın Bitmediğinin Bir Göstergesidir”

Osmangazi Kent Konseyi tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitleri anısına düzenlenen ‘Cennetin Efeleri’ isimli tiyatro oyunu, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nu dolduran izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Oyun öncesi konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “100 yıl önce Çanakkale’de ülkemize karşı mücadele eden emperyalist güçler, 15 Temmuz’da ülkemizi bölüp parçalama emellerinden vazgeçmediklerini bir kez daha gösterdiler” dedi.    

Osmangazi Kent Konseyi Tiyatro Topluluğu üyesi gençlerin 18 Mart Çanakkale Zaferi anısına sahnelediği ‘Cennetin Efeleri Mekteplilerin Hikayesi’ salonu dolduran izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. Hasan Kaçar’ın yazıp yönettiği oyunda, öğretmenleri Çanakkale’de şehit olan ortaokul öğrencilerinin, henüz 15-16 yaşında olmalarına rağmen öğretmenlerinin yerini almak için gönüllü olarak gittikleri Çanakkale savaşında vatan uğruna şehit ve gazi oluşlarının hikayesi anlatılıyor. 2 perdelik oyun öncesi bir konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 100 yıl önce ülkemizi bölüp parçalamak isteyen emperyalist güçlerin bu emellerinden vazgeçmediğini söyledi. Başkan Dündar, “Bu gün Ortadoğu’da yaşanan ve içerisinde 63 ülkenin yer aldığı yönü Türkiye’ye dönük bu savaşlar, 100 yıl ünce ülkemizi bölüp parçalamak isteyen güçlerin mücadelesi” dedi.

 

Düşmanlarımızın, ülkemizi bölüp parçalama arzularından asla vazgeçmediğini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bunu da 15 Temmuz’da yeniden gösterdiler. Allah’a şükür ki bu millet tanka, uçağa ve sıkılan mermiye karşı Çanakkale ruhuyla mücadele ederek düşmanlarına bu fırsatı vermedi. Ülkemiz bu günde işgal edilmek için düşmanlarımız tarafından çevrilmiş durumda. Bu günün ifadesiyle vekalet savaşları denilen, sahipleri yerine besledikleri terör örgütlerinin, yönü Türkiye’ye dönük savaştığı bir coğrafyadayız. Çok şükür ki ülkemiz artık kendi silahını, mühimmatını, tankını, topunu, helikopterini üretecek güce sahip. Bundan sonra kimse bu ülkenin kanını ememeyecek. 16 Nisan’da yapılacak olan ve Avrupa’nın topyekûn ayağa kalkıp hayır dediği referandumda, Türk halkı tüm düşmanlarımıza gerekli cevabı verecektir” diye konuştu. 

 

Konuşmasında, Türkiye’nin 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Japonların hem geleneklerine bağla kalıp, hem de teknolojide nasıl dünyanın bir numarası olduklarına yönelik araştırmasını aktaran Başkan Mustafa Dündar, “O dönem bunun için bir komisyon kurulmuş ve araştırma yapmak için görüşmeler gerçekleştirilmiş. Japonya hakkında tespitlerde bulunan heyettekilerin ifadeleri aynen şöyle; “Japon dostlarımız bize dediler ki; ‘Biz, ilkokul çağındaki çocuklarımızı ilk olarak Hiroşima’ya götürürüz, emperyalist zihniyetin ülkemizde gerçekleştirdiği yıkımı anlatır, yaşananları görüp anlamalarını sağlarız. Ardından bu çocuklarımızı modern fabrikalarımıza götürürüz. İleri teknoloji üretim tesisleri ve ürünleri gösteririz. Onlara, çalışarak nelerin başarılabileceğini anlatırız. Ülkemizi ve bayrağımızı sevmeleri gerektiğini anlatıp onları motive ederiz. Sizde de, ülkenizi sevmek için, Türkiye tarihinde bizim Hiroşima gibi birçok şanlı zaferleriniz var. Bunların başında da Çanakkale geliyor’ derler. Bizler de, Çanakkale ruhunun daha iyi anlaşılabilmesi için, zaferinin 100’üncü yılında 18 bin öğrencimizi Çanakkale’ye götürdük. Bu bayrağın inmemesi, bu ezanların dinmemesi için can veren 250 bin şehidin, atalarının verdiği mücadeleyi görüp anlamaları için. Çanakkale, bir var olma mücadelesidir” dedi.

 

Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Ömer Eşer de, Kent Konseyi olarak eğitime ve çocuklara çok büyük önem verdiklerini söyledi.  Eşer, “Eğitimin ve çocuklarımızın ülkemizin geleceği için ne denli önemli olduğunu anlatmaya gerek yok.  Temiz toplum, ahlaklı ve başarılı nesiller ve için çocuklara, anne ve babalara yönelik çeşitli eğitimler düzenledik. Çanakkale’de vatan uğruna şehit düşmüş çocuklar gibi nesiller yetiştirmek için çalışmalıyız. Bu gün de bu ruhu anlatan bir tiyatro gösterisiyle vatandaşlarımızın karşısına çıktık. Bize desteğini esirgemeyen Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar ve salonu dolduran vatandaşlarımıza çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Eşer, gecenin sonunda oyunun yazar ve yönetmeni Hasan Kaçar’a çiçek ve plaket takdim ederek teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2017, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0