Orhangazi'de Yetimler İftarı

Bursa’nın Orhangazi Belediyesi, Yetimler Günü sebebiyle ilçedeki yetimler için iftar yemeği düzenledi.

Orhangazi'de Yetimler İftarı
banner98
 2014 yılında 48 İslam ülkesi tarafından Ramazan ayının 15. günü Yetimler Günü olarak ilan edilmişti. Orhangazi Belediyesi’nin Yetimler Günü sebebiyle düzenlediği iftar yemeğine Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkan vekili Serkan Ateş, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Askerlik Şubesi Başkanı Per.Ütğm.Gökhan Su, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Kaya, Belediye Başkan yardımcıları, protokol üyelerinin eşleri, Orhangazi’de yaşayan yetimler, Suriyeli ve Türkmen yetimler ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.
Yetim iftarında konuşan Belediye Başkan vekili Serkan Ateş, yetim bir peygamberin ümmeti olduklarını belirterek, "Aynı zamanda dinimizin de yetime ayrı bir önem vermesi sebebiyle yetimler bizler için son derece önemlidir. Bu çocuklarımızı sahiplenmek ve onların geleceğini aydınlatmak için çalışmalıyız. Özellikle içinde bulunduğumuz manevi iklimin verdiği hoşgörü ile yetimleri baş tacı etmeliyiz. Öyle ki yetim başı okşamanın, onları biraz da olsa tebessüm ettirmenin ecrinin büyük olduğu bir inancın mensuplarıyız” dedi.
Daha sonra söz alan Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Orhangazi Belediyesi’ne duyarlı etkinliğinden dolayı teşekkür etti. İftar sonrasında protokol eşleri yetim çocuklara oyuncak ve dondurma dağıttı.
Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0