Orhangazi'de Maratona Start Verildi

İznik Ultra Maratonu bünyesindeki 80 kilometrelik Orhangazi Ultra Maratonu’nun startı verildi.

Orhangazi'de Maratona Start Verildi
banner98
 Orhangazi Cumhuriyet Alanı’ndaki start törenine Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı. Vali Yardımcısı Usta, 2012 yılında 87 kişiyle başlayan yarışmaya bugün bin 300 kişinin katıldığını belirterek, “Türkiye’nin en güzel lokasyonlarından birinde ve yüzde 80’i doğal parkurlarda olan İznik Ultra Maratonu’nu büyük heyecan ve alakayla yapıyoruz” dedi.
İznik Ultra Maratonu’nun Türkiye’nin en önemli yarışlarından birisi olduğunu söyleyen Usta, “Orhangazi’mizden 80 kilometrelik etabı başlatacağız. Bugün burada 95 yarışmacı var. 26 yabancı yarışmacı var” dedi.
Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer de, bunun önemli bir organizasyon olduğuna dikkat çekti. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, organizasyonun bir parçası olmaktan ve sporcuları Orhangazi’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Bu yıl büyük teveccüh var. Gün geçtikçe de ilgi ve alaka artıyor. Hem Orhangazi, hem İznik, hem de Bursa’mızın tanıtımı açısından çok mühim olduğu kanaatindeyim” dedi.
Konuşmaların ardından 83 kilometrelik Orhangazi Ultra Maratonu’nun startı verildi. Koşunun startını protokol üyeleri verdi. Orhangazi Ultra Maratonu’na katılan 95 sporcu, ilçeden ve sahilden geçerek, İznik’teki bitiş noktasına ulaşmaya çalışacak.
Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2015, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0