banner102

Organik Pazar

Uludağ yöresinin organik ürünleri şehir merkezinde kurulan çadırda satışa sunuldu.

Organik Pazar
 25 köy derneği tarafından kurulan stantlarda organik ürünler Bursalılar tarafından kapışılırken, çadır önünde de eğlence tertiplendi. 
Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık ve Osmangazi'ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin (DAĞDER) tarafından Şehreküstü Meydanı’nda Organik Ürün Günleri düzenlendi. Meydanda kurulan dev çadırda 25 köy derneği tarafından stantlar açılırken, dağ yöresinde organik yetişen sebze, meyve, kıyafet, el işleri ile yöresel yemekler Bursalıların beğenisine sunuldu.
Bursalıların akın ettiği DAĞDER Organik Ürün Günleri etkinliğine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, DAĞDER yönetimine teşekkür ederek, “Dağ yöresinin kültürünü burada yaşatıyorlar. Dağ yöresinde yetişen meyve ve sebzelerin güvenilir ve organik olarak vatandaşlara sunulması bakımından Bursa’da ilk oluyor. Güzel ve verimli bir çalışma oldu. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu çalışmadan memnunuz. Katılımın yüksek olması nedeniyle halkımızın da memnun olduğunu görüyoruz. Birincisi düzenlenen bu etkinliğin daha kapsamlı bir şekilde devamını gerçekleştireceğiz” dedi.

800 YILLIK KÜLTÜRÜ TANITTILAR

DAĞDER Başkanı Mustafa Bay ise, dağ yöresindeki organik ürünlerin Bursa kamuoyu ile tanıştırılması, üyelerimizin kendi arasında birlik, beraberlik ve dayanışmasının gelişmesi, bu meydanda 800 yıllık kültürü Bursalılara sunmak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.
Dağ yöresinde bulunan 105 köy derneğinden 25 köy derneğinin kendilerine özgün stant açması, Organik Ürün Günleri boyunca bunları ticarete dönüştürmelerinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Bay, “Önümüzdeki yıllarda Bursa’nın ekolojik turizm ve organik gıda konusundaki en güzel potansiyel, bakir yataklar dağ yöresindedir. Bu organizasyon, yörenin katmadeğer kazanmasını, Bursa’nın da yeni bir yüzünün ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Akılda kalacak, kurumsallaşmayı sağlayacak organizasyon olsun düşüncesiyle folklorümüzü, kültürümüzü, çadırımızı burada DAĞDER Organik Günleri-1 olarak kurduk” diye konuştu.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, DAĞDER Başkanı Mustafa Bay ve yönetim kurulu üyeleri, köy derneklerinin açtığı stantları gezdikten sonra çadır önünde davul ve zurna eşliğinde çiftetelli oynadı.
Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2014, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0