Okullar İnegöl Belediyesi Tarafından Yenileniyor

İnegöl Belediyesi’nin okullardaki yenileme çalışmaları sürüyor.

Okullar  İnegöl Belediyesi Tarafından Yenileniyor
banner98
 İnegöl Belediyesi’nin okullardaki yenileme çalışmaları sürüyor. 1 milyon 300 bin TL’lik ihale kapsamında İnegöl merkezinde bulunan 49 okulun onarım ihtiyaçlarının okullar tek tek gezilip yöneticileri ile görüşülerek tespit edildiğini aktaran Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çıkarılan onarım ve yapım ihtiyaçları doğrultusunda İnegöl’de bulunan okulları güzelleştirilmeyi amaçladıklarını söyledi.

Encümen üyeleri ile birlikte Mesudiye İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak eğitime ciddi destek verdiklerini belirterek: “Eğitime arsa tahsislerinden tutunda, başarılı öğrencilerimizin ödüllendirilmesine kadar birçok alanda asli görevimiz olmadığı halde gönüllü olarak katkıda bulunuyor, dönem dönem de okullarımızın fiziki ihtiyaçlarını karşılamak adına çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Aktaş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Okullara yapmış olduğumuz fiziki iyileştirmeleri de belli bir plan program dâhilinde gerçekleştirmek adına, Belediye Meclis Üyesi emekli eğitimci Ahmet Kara başkanlığında, aralarında Belediye Başkan Yardımcımız Gülhan Şahin’in de olduğu 4 kişiden oluşan bir komisyon oluşturduk. Oluşturulan komisyon sonrası 49 okulun tamamını tarandı ve resimli olarak tüm okulların tek tek raporları çıkarıldı.  İlçemizdeki ilkokul, ortaokul ve liselerin eksiklerini gidermek için en az 1 milyon TL’lik bütçe ayırarak 2013-2014 eğitim öğretim yılında komisyon raporu doğrultusunda, bu eksiklikleri gidermeye çalışacağımızı Nisan ayında yaptığımız bir toplantı da İnegöl kamuoyuna duyurmuştuk. Geleceğimizin teminatı kıymetli çocuklarımızın ve gençlerimizin istifade edebileceği her türlü faydalı çalışmayı yapmaya hazırız. Okullarımızın eksiklikleri mutlaka oluyor. Belediye olarak imkânlarımız ölçüsünde eğitim yuvalarımıza destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

İhalesi 19.06.2013 tarihinde gerçekleştirilen, 18.07.2013 tarihinde 1 milyon 309 bin 995 TL bedelle sözleşmesi yapılan İnegöl Merkezinde Muhtelif Okulların Onarım Ve Bakım Çalışmasının yapım işinin, 13 firma içinden ÖZKA inşaat şirketince yürütüldüğünü söyleyen Başkan Aktaş, çalışma süresinin 100 gün olduğunu da belirtti.

İhale kapsamında İnegöl merkezinde bulunan 49 okulun ihtiyaçlarının, okulların tek tek gezilip yöneticileri ile görüşülerek tespit edildiğini kaydeden Aktaş, çıkarılan onarım ve yapım ihtiyaçları doğrultusunda İnegöl’de bulunan okulların güzelleştirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Aktaş, incelemede bulunulan Mesudiye İlköğretim Okulunda da;

Bahçedeki tretuarların tamiratı,

Okulun Cephe Boyasının Yenilenmesi,

Okulun giriş merdivenlerinin yenilenmesi çalışmalarının yapıldığını belirtti.

Eş zamanlı olarak diğer okullardaki çalışmalarında devam ettiğini kaydeden Başkan Aktaş: “Bu çalışmayla İnşallah 2013-2014 eğitim öğretim yılı öncesinde okulların önemli eksikliklerini gidermiş olacağız. Çalışmalarımızın şimdiden İnegöl’ümüze ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2013, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0