banner101

Okuldan kaçıp villaya girdiler, alem yapıp talan ettiler

Gemlik'de lise yanındaki villaya giren öğrenciler, değerli tablo ve bibloları çaldı. Çelik kapıyı açmak için 2 gün uğraşan öğrenciler güvenlik kamerasına yakalandı.

Okuldan kaçıp villaya girdiler, alem yapıp talan ettiler
 Almanya’da yaşayan Cengiz Coşkun’un (66) Bursa’nın Gemlik ilçesinde, Gemlik Lisesi yanındaki yazlığı talan edildi. Aralarında kızların da bulunduğu 10 kişilik öğrenci grubu, 2 gün boyunca eve girmek için uğraştı. Çelik kapıyı açmaya çalışan öğrenciler evde bulunan güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Güvenlik kamerası görüntülerinde, öğrencilerin çelik kapıyı açmak için demir, balyoz, çekiç gibi aletleri kullandığı görüldü. Acıktıklarında yemek molası bile veren öğrenciler, gündüz eve girmeyi başaramayınca gece de çalışmalarını sürdürdü. Çelik kapıyı açmayı başaramayan öğrenciler, bir merdiven bularak eve ikinci katın camını kırarak girdi. Evde eşyaları yağmalayan öğrencilerden bir kız öğrencinin hırsızlık yaptıkları evin önünde selfie fotoğrafı çekmesi, evin içinde bir öğrencinin scooter ile kayması, eve getirdikleri bira şişeleriyle alem yapması görüntüleri dikkat çekti. Değerli tabloları ve bibloları çalan öğrenciler, Cengiz Coşkun’un durumu polise haber vermesinin ardından polislerin eve gelip gittikten tekrar eve geldikleri görüldü.

HEM EĞLENDİLER, HEM DE YAĞMALADILAR

Ev sahibi emekli Cengiz Coşkun’un evinin soyulduğunu akrabalarından öğrenmesinin ardından ilk uçakla Almanya’dan Bursa’ya geldiğini, güvenlik kamerası görüntülerini aldıktan sonra savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Gemlik’teki evine geldiğinde evin darmadağın olduğunu belirten Cengiz Coşkun, “Evde tüm eşyalar, çekmeceler, hatta iç çamaşırlarımız bile dağıtılmış. Koca ev alt üst olmuş. Benim için çok değerli, babamdan kalma tablolarım, biblolarım alındı. Her yer kırılmış, dökülmüş. evde ciddi hasar vardı. Güvenlik kamerasını incelediğimde 10-18 yaş arası, 8-10 civarında, aralarında kızların da bulunduğu öğrencilerin eve girdiklerini gördüm. Görüntülerde, dışarıda eğlendikleri, eve girip yağmaladıkları, değerli tablo ve bibloları alıp götürdükleri görülüyor” dedi.

“İÇ ÇAMAŞIRLARIMIZI BİLE DAĞITMIŞLAR”

Kamera görüntülerinde öğrencilerin evde alem yaptıklarını da gördüğünü ifade eden Cengiz Coşkun, “Beyaz bir kavanoz içinde köpüklü bir şey görünüyor. Öğrenciler evde madde kullanıp, sigara içerek alem yapmışlar. Ben Almanya’da yaşıyorum, tatillerde Gemlik’teki yazlığımda kalıyorum. Öğrenciler çelik kapıyı açamamışlar, merdivenle ikinci kattaki camı kırarak girmişler. Evdeki bütün camları, çerçeveleri kırmışlar. Bazı eşyaları balkondan sarkıtırken görüntüler de var. Evde eşyalar kullanılamaz hale gelmiş. İç çamaşırlarımızı bile dağıtmışlar. Kamera görüntülerinden öğrencilerin 2 defa eve girdiğini tespit ettim” diye konuştu.

Akrabalarının evdeki hırsızlığı fark ettiğinde durumu önce polise, sonra kendisine haber verdiğini dile getiren Coşkun, “Hırsızlık sonrası polis eve gelmiş, 'Kendisi olmadan bir şey yapamayız' diyerek hiçbir şey yapmadan çekip gitmişler. Bu çocukların aileleri öncelikle benim zararımı ödesinler, tablolarımı geri versinler. Daha önce de evime girildi. İbreti alem için bu çocukların cezalandırılmasını istiyorum. Benim de çocuklarım var, benim çocuklarım da böyle bir şey yapsa cezalandırırım” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2014, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0