Öğretmenler Günü Mudanya'da coşku ile kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Mudanya Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Ahmet Rüştü Lisesi tarafından düzenlenen etkinlikle ilçede kutlandı.

Öğretmenler Günü Mudanya'da coşku ile kutlandı
banner98
24 Kasım Öğretmenler Günü Mudanya Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Ahmet Rüştü Lisesi tarafından düzenlenen etkinlikle ilçede kutlandı.

Törene Mudanya belediye başkan yardımcıları Seçil Pınar İncecik ve Akif Altıncan, Mudanya garnizon komutan vekili Mudanya ilçe jandarma komutanı binbaşı Nurettin Özdoğan, Mudanya ilçe emniyet müdür yardımcısı emniyet müdürü Ergin Öztekin,emekli olan ve çalışan öğretmenler ve vatandaşlar katıldılar. İlk tören iskele meydanında ki Atatürk Anıtı'na ilçe milli eğitim müdürü Harun Sagun tarafından çelenk sunuldu ve 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi.

İkinci tören ise Mudanya Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezinde, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Mudanya Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezinde, Televizyonlarda gösterilen unutulmayan dizi Hababam Sınıfının Efsane karakter oyuncusu Adile Naşit'in oynadığı Hafize Ana'nın çaldığı zil ile koşarak sahneye çıkan Hababam Sınıfı öğrencileri ile başlayan öğretmenler günü program, öğrencilerin söylediği "Bu Ne Dünya Kardeşim" şarkısı ile devam etti. Şiirlerin okunmasının ardından koro tarafından Türk halk müziği konseri verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Sagun, Belediye Başkanı Hasan Aktürk ve Kaymakam Orhan Çiftçi, sahnede ebru sanatçısı öğrencinin yaptığı ebru sanatı gösterisinde birkaç dokunuş yaparak can verilmesine katkıda bulundular.


ÖĞRENCİLERİMİZ ÖĞRETMENİNİ ÖRNEK ALMAK İSTER
Törende Konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Sagun"Üzerimizdeki sorumluluğun bilincinde olarak çalışmayı ilke edindik. Bir heykeltıraş heykelini yaparken eğer yanlış birşey yaparsa bu yanlışını düzeltir ama biz öğretmenler çocuklarımızı eğitirken yapacağımız bir hatayı kesinlikle düzeltemeyiz, çünkü öğrencilerimiz genelde öğretmenlerini örnek alır ve onlar gibi konuşmak, onlar gibi giyinmek isterler bu nedenle de dikkatli olmalıyız" ifadelerini kullanarak mesleklerinin ne derece ciddiyet ve özen gösterilmesi gerektiğini vurgularken sorumluluklarının da çok yüksek olduğunu dile getirdi. Milli Eğitim Müdürü Sagun ayrıca, eski bir emekli eğitimci olan Mudanya belediye Başkanı Hasan Aktürk tarafından kendilerine verilen öğretmen evi sözünün yerine getirilmesinden de büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek," İlçedeki öğretmenler için belediyemiz tarafından modern öğretmen evi inşa edilmiştir, önümüzde ki günlerde resmi olarak açılışını gerçekleştireceğiz" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI OLARAK VERDİĞİM SÖZÜ YERİNE GETİRDİM
Siz öğretmenlerimizin çok daha ferah ortamda olmanız için sizlere belediye olarak modern tarzda inşa ettirdiğimiz öğretmen evi projemiz için sizlere söz vermiştik bugün bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz diyen Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk,"İlçemizin eğitim seviyesini en ileri noktalara taşımak için çalışmamız gerekir. Bu nedenle de en büyük yük siz öğretmenlerdedir. Bende eski bir emekli eğitimci olarak sizlere her zaman destek vermeyi sürdürdüm. Sizlerle ilgili olan proje için sizlere söz vermiştim, bugün bu verdiğimiz sözü yerine getirerek sizlere öğretmen evi inşa ettik. Bugün bu binada verilen kokteylle sizlere binanın tanıtımı yapıldı, bazı küçük eksiklerinin giderilmesinin ardından açılışını gerçekleştireceğiz. Tüm eğitim camiamıza hayırlı olsun, yeni binanız hem lokal hem de misafirhane olarak hizmet verecek"dedi.

ÖĞRETMEN OLMASAYDI BEN OKUYAMAZ VE KAYMAKAM OLAMAZDIM
Mudanya ilçe Kaymakamı Orhan Çiftçi de, öğretmenliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu belirterek," Eğer öğretmen olmasaydı ben kaymakam olamazdım, eğer öğretmen olmasaydı kimse okuyamaz yazamazdı. Bu nedenle de öğretmen, anne ve baba gibi kutsaldır, hepinize saygım ve sevgim sonsuz, öğretmenler gününüzü kutluyorum" dedi. Kaymakam Çiftçi, Mudanya belediyesi tarafından yapılan yeni ve modern öğretmen evinde, öğretmenler günü nedeniyle verilen tanıtımlı kokteylde misafirlerin önünde Mudanya belediye başkanı Hasan Aktürk'e öğretmen evini inşa etmelerinden ve eğitime olan katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum dedi.

Yeni Yapılan Mudanya Öğretmen Evi'ndeki tanıtımlı kokteylden sonra Mudanya Eğitim ve Kültürü Destekleme Derneği (MEKÜDER) üyeleri burada öğretmenlerin günlerini kutlayarak kendilerine karanfil verdiler.
Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2013, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0